06. jan. 2023 - 14:38

Taleban skriver direkte til den engelske prins efter afsløring
Der sprang noget af en “bombe” i det engelske kongehus torsdag aften. Der blev nemlig afsløret flere vilde detaljer fra Prins Harrys kommende selvbiografi. Én afsløring har nu fået Taleban til tasterne.

I selvbiografien ved navn “Spare”, der udkommer i næste uge, lægger prinsen mildest talt kortene på bordet.

Det britiske medie Sky News har nemlig fået fat i et eksemplar af bogen. Og mediet har derefter delt ud af episoder og historier fra selvbiografien. Det er blandt andet kommet frem, at prinsen som 17-årig prøvede at tage kokain – og at han derefter har prøvet det flere gange. 

Det er også kommet frem, at prinsen ifølge eget udsagn har dræbt 25 mennesker som udsendt soldat i Afghanistan.

Prins Harry har været 10 år i den britiske hær, hvor han af to omgange har været udsendt til Afghanistan. I selvbiografien skriver han følgende:

“Jeg kunne altid se, hvor mange fjendelige soldater, jeg havde dræbt. Og det syntes essentielt for mig ikke at være bange for det tal,” skriver prinsen ifølge Sky News.

“Så mit tal: 25. Det er ikke noget, der fyldte mig med tilfredshed, men jeg skammede mig heller ikke over det.”

Denne afsløring har nu ifølge Sky News fået den fundamentalistiske islamistiske bevægelse Taleban til at skrive direkte til prinsen på Twitter:

“Hr Harry! Dem du dræbte var ikke skakbrikker, de var mennesker: De havde familier, som ventede på de kom tilbage,” skriver Taleban-lederen Anas Haqqani på Twitter og forsætter:

“Blandt mordere af afghanere er der ikke mange som har anstændighed som din til at afsløre deres samvittighed og tilstå deres krigsforbrydelser.”

Det er ikke blot Taleban, der er utilfredse med prinsen. Flere personer indenfor det britiske militær mener, at prinsen har snakket over sig.

“Han får det til at fremstå som om, den britiske hær træner folk – inklusiv ham selv – til ikke at se fjenden som mennesker, hvilket er meget langt fra sandheden,” siger den tidligere seniorofficer, Richard Kemp, til mediet The Sun.

Richard Kemp understreger også, at han med disse udtalelser, sætter sine børn og familie i en unødvendig fare for eventuelle terrorangreb.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER