06. jan. 2023 - 13:41

Luftalarm over hele Ukraine under ‘våbenhvile’
Putin har ikke kunnet holde den annoncerede ‘våbenhvile’ i mere end et par timer. Ukrainere melder om luftalarmer over landet.

Grundet fejringen af jul i den russisk-ortodokse kirke, så har Rusland og præsident Putin erklæret våbenhvile fredag og lørdag i denne uge. De har ønsket, at krigen sættes på pause, mens fejringen finder sted.

Ukraine og Volodomyr Zelenskyj har dog fra starten blankt afvist denne våbenhvile. Rusland skal forlade de besatte områder – først da vil en midlertidig våbenhvile komme på tale. Derudover har Zelenskyj haft en teori om, at Rusland vil udnytte våbenhvilen til at sætte en stopper for Ukraines nuværende fremskridt i krigen.

Og den Ukrainske præsident Volodomyt Zelenskyj har haft fat i noget med den teori.

Blot få timer efter den annoncerede ‘våbenhviles’ start skulle der angiveligt være luftalarmer over Ukraine. Det skriver flere højtstående Ukrainske embedsmænd og politikere på deres Twitter:

– Så to timer inde i den annoncerede våbenhvile brager luftalarmerne over hele Ukraine. Han kunne i bogstaveligste forstand ikke holde sig i to timer. Det er så meget, man kan stole på Putin, skriver hun.

Anton Gerashscenko, der er ukrainsk topembedsmand, skriver også om luftalarmerne.

– Som den russiske ‘våbenhvile’ begynder, er der luftalarm over hele Ukraine, skriver han.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER