15. jul. 2023 - 18:53

Vingegaard fortsat i gult: – Jeg havde håbet på mere!




Arkivfoto

Jonas Vingegaard blev kortvarigt sat af Tadej Pogacar på det sidste bjerg på lørdagens Tour de France-etape.

Alligevel endte danskeren – der kom i mål sammen med Pogacar – på grund af bonussekunder med at øge sit forspring til sloveneren med et sekund.

Men Vingegaard havde håbet på mere. Etapen bød på fem store eller halvstore stigninger, og Jumbo-Visma satte sig tidligt frem i feltet for at fastholde et højt tempo.

– Vi havde selvfølgelig håbet på at kunne tage tid på Tadej. Vi havde håbet på mere end et sekund, men vi kan være fint tilfreds med, hvordan vi kørte i dag, siger Jonas Vingegaard til TV 2 Sport.

LÆS OGSÅ: Kwiatkowski i stor triumf – men Vingegaard forsvarer den gule trøje

Pogacar angreb Jonas Vingegaard små fire kilometer fra toppen af dagens sidste bjerg og fik et lille hul. Det fik Vingegaard dog med jævn kørsel lukket igen inden toppen.

Ved at blive nummer to på målstregen tog Pogacar to bonussekunder på Vingegaard, men danskeren havde på toppen af sidste bjerg hentet tre sekunder på Pogacar, og derfor endte regnskabet med et lille minus for Pogacar.

Trods det mislykkede angreb på Jonas Vingegaard tankede Tadej Pogacar selvtillid lørdag.

– Der er stadigvæk fire etaper, der kan afgøre det, og det bliver virkelig, virkelig tæt. Jeg går ind til de næste dage med selvtillid, siger Pogacar efter etapen ifølge TV 2 Sport.

LÆS OGSÅ: Suveræne Vingegaard: Vandt for tredje dag i træk – og dermed også løbet

Han siger videre, at det “ikke var en perfekt dag, men vi lærte meget”.

– Det var en god dag for os. Vi var meget stærke, og vi prøvede (at angribe red.), siger sloveneren.

Søndag venter der igen fem kategoriserede stigninger, heraf tre i kategori 1, inklusive finalestigningen Saint-Gervais Mont-Blanc.