14. jul. 2023 - 18:03

Kwiatkowski i stor triumf – men Vingegaard forsvarer den gule trøje




Arkivfoto

Jonas Vingegaard er fortsat i den gule trøje, men med endnu en hidsig afslutning spiste Tadej Pogacar for tredje gang lidt flere sekunder af Vingegaards nu meget spinkle føring.

Den polske eksverdensmester Michal Kwiatkowski tog en flot etapesejr med afslutning på det store bjerg Grand Colombier, hvor Pogacar med et slangehug angreb Vingegaards gule trøje.

Danskeren forsvarede sig, men var fire sekunder langsommeren end sloveneren i mål, hvor Pogacar samtidig fik fire bonussekunder for tredjepladsen på etapen. Dermed fører Vingegaard nu kun med ni sekunder.

Kwiatkowski kørte solo de sidste omkring ti kilometer fra et stort udbrud og sikrede Ineos-holdet den første etapesejr i årets Tour.

LÆS OGSÅ: Spanier vinder vild etape i Tour de France: Vingegaard stadig i gult

Feltet mistede fredag en af de sprintere, som skulle forsøge at få stoppet suveræne Jasper Philipsen, når terrænet flader ud.

Allerede et godt stykke fra målstigningen måtte Caleb Ewan, der ikke så helt frisk ud, opgive at komme til mål og udgå af Touren.

Efter 27 kilometers højhastighedsjagt fra start og med 111 kilometer til mål slap en stor gruppe på 20 ryttere væk.

To danskere sad i den, nemlig Anthon Charmig (Uno-X) og Kasper Asgreen (Quick-Step), men uheldigvis for dem og deres eventyrkolleger havde Tadej Pogacar også øjnene på etapesejr.

Hans UAE Emirates-mandskab holdt udbryderne i meget kort snor, men ved foden af målstigningen Grand Colombier 17,4 kilometer fra mål havde frontgruppen alligevel et forspring på næsten fire minutter.

Ti kilometer fra mål var forskellen på eksverdensmester Michal Kwiatkowski, der var kørt solo, og det nu decimerede felt endnu på mere end tre minutter.

Etapesejren var gledet klassementfolkene af hænde, men Pogacar formåede på de sidste 500 meter igen at slå et lille hul til Vingegaard.

De to sad klistret til hinanden hele vejen op ad Grand Colombier, indtil Pogacar satte sit angreb ind.