27. jun. 2023 - 17:46

Skandale-afslutning i fodbold: Her er Esbjergs straf
Esbjerg har fået sin straf efter en skandaløs afslutning på sidste sæson i 2. Division. Esbjerg får en bøde, de skal spille en hjemmekamp for tomme tribuner, de må ikke have fans med til første udekamp, og de bliver taberdømt i sidste sæsons sidste kamp.

Det skriver jv.dk

Ved sidste kamp i sidste sæson affyrede en gruppe Esbjerg-fans fyrværkeri af i udekampen mod Kolding, da der kom melding fra København om, at B 93 og Thisted havde spillet uafgjort. Det uafgjorte resultat betød, at B 93 rykkede op på bekostning af Esbjerg.

Dommeren i kampen mellem Kolding og Esbjerg besluttede at fløjte opgøret af, selvom tiden ikke var udløbet, fordi situationen for spillere og dommertrio var utryg.

LÆS OGSÅ: Skandale-afslutning: Fans går amok med fyrværkeri og får afbrudt kamp før tid

Esbjerg får en bøde på 75.000 kroner, de skal spille første hjemmekamp i 2. Division uden tilskuere, og i den første udekamp må vestjyderne ikke have fans med. Udebaneafsnittet bliver med andre ord lukket.

Endelig bliver Esbjerg taberdømt af kampen mod Kolding, men det har kun kosmetisk betydning. Esbjerg bliver med skrivebordsnederlaget forvist til fjerdepladsen under Aarhus Fremad, som heller ikke rykkede op.

Det gjorde i stedet Kolding og B 93.