22. nov. 2022 - 19:00

Midt under VM: Ronaldo forlader Manchester United

Illustrationsfoto


Superstjernen Cristiano Ronaldo og Manchester United har ophævet samarbejdet. Det sker efter gensidig overenskomst.

Den engelske storklub skriver på sin hjemmeside, at klubben takker Cristiano Ronaldo for hans mangeårige indsats i hans to kontraktperioder for klubben.

Den 37-årige portugiser har i denne sæson ikke fået megen spilletid for klubbens hold i Premier League, og det har gjort ham meget utilfreds.

For nylig udtalte Cristiano Ronaldo således, at han ingen respekt har for klubbens manager, hollænderen Erik ten Hag, der kom til klubben i sommer.

“Jeg elsker Manchester United, og jeg elsker klubbens fans. Men jeg føler, at det er det rigtige at søge nye udfordringer nu,” siger verdensstjernen til hjemmesiden.

Dermed blev det i denne omgang til lige knap halvandet år i Manchester United for Cristiano Ronaldo.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Med Danske Naturister til nøgenbowling

I sidste sæson viste det sig, at han ikke helt længere havde det niveau, som fem gange tidligere har indbragt ham titlen som verdens bedste spiller (Ballon d’Or). Men han demonstrerede dog stadig i glimt sin ubestridelige klasse. For eksempel scorede han hattrick i klubbens sejre på 3-2 over både Norwich og Tottenham.

Cristiano Ronaldo kom første gang til Manchester United i 2003 fra Sporting Lissabon i hjemlandet. Han forlod Manchester United i 2009 efter at have vundet bl.a. tre mesterskaber og en Champions League-titel med klubben i 2008.

Derefter spillede han i ni sæsoner for Real Madrid, som han vandt to spanske mesterskaber og fire Champions League-titler med.

I 2018 skiftede Cristiano Ronaldo til Juventus, som han vandt to italienske mesterskaber med inden skiftet tilbage til Manchester United forrige sommer.

LÆS OGSÅ: Pensionist vandt ti millioner i Lotto: Min datter får sig en overraskelse til jul

Også med det portugisiske landshold har han fejret store triumfer. Den største var, da landet for første gang vandt EM i fodbold i 2016.

Desuden er en af mega-stjernens mange rekorder, at han er den spiller, der har scoret allerflest landsholdsmål i verden. 117 af slagsen er det blevet til – og han kan altså udbygge rekorden under det VM i Qatar, som er i gang netop nu.

Det fremgår ikke, hvor Cristiano Ronaldo vil fortsætte karrieren.