24. nov. 2022 - 10:45

Messerschmidt inden retssag: Jeg har masser af nyt med!

Arkivfoto


Morten Messerschmidt har med egne ord masser af nyt bevis-materiale med, inden sagen mod ham begynder forfra i retten torsdag.

“Uha, der er masser. Masser. Der er billeder, lydfiler og en række nye vidner,” siger formanden for Dansk Folkeparti ifølge dr.dk som svar på et spørgsmål om, hvorvidt han har nyt med i forhold til sagen mod ham for dokumentfalsk og ulovlig anvendelse af EU-midler.

Sagen handler bl.a. om, hvorvidt der var et særligt EU-seminar til Dansk Folkepartis landsmøde i 2015 i Skagen.

Her havde partiet modtaget 100.000 støttekroner fra EU. Det er her vigtigt, om der blev afholdt et særligt EU-seminar, fordi EU-pengene ikke må bruges til nationale partier.

Sagen er kørt en gang ved Retten i Lyngby, og her blev Morten Messerschmidt idømt seks måneders betinget fængsel.

Men sagen skal begynde forfra, fordi dommeren i sagen efterfølgende blev erklæret inhabil. Det blev han, fordi det kom frem, at han havde liket en række opslag imod Dansk Folkeparti i almindelighed og mod Morten Messerschmidt i særdeleshed.

For at viske tavlen helt ren skal sagen denne gang heller ikke føres i Lyngby. Den bliver ført i Retten på Frederiksberg med to nye dommere og tre domsmænd.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Med Danske Naturister til nøgenbowling

Ved retssagen i Lyngby førte Morten Messerschmidt ikke et eneste vidne. Men denne gang har han bl.a. tænkt sig at føre partifællen Peter Kofod som vidne.

Ved sagen i Lyngby vidnede to nu tidligere partifæller, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup, til ugunst for Morten Messerschmidt. Det gjorde de ved at sige, at de ikke kunne huske noget om et EU-seminar ved landsmødet.

Denne gang vil Morten Messerschmidt medbringe en lydfil fra landsmødet i 2015, hvor man kan høre ham sige:

“Og som I vil vide: I går var vi jo til EU-seminar – ligesom vi var sidste år – organiseret af vores europæiske parti:”

Hvis Morten Messerschmidt bliver dømt, kan det foruden en bøde og/eller en fængselsdom betyde, at han bliver kendt uværdig til at sidde i Folketinget.