21. apr. 2023 - 14:02

FC København: Det kommer ikke til at ske lige nu

www.presse-fotos.dk


Et salg af Parken kommer ikke til at ske lige nu.

Selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment, dropper forsøget på at sælge stadion. Det oplyser fodboldklubben fredag på sin hjemmeside.

I flere måneder har FCK undersøgt mulighederne for et salg af Parken samt de fire kontortårne ved stadion. Det har ikke udmøntet sig i et salg og kommer heller ikke til det i denne omgang.

– På baggrund af den gennemførte afsøgning af salgsmulighederne vurderer bestyrelsen, at det ikke under de gældende vilkår på de finansielle markeder er økonomisk attraktivt at gennemføre et salg af Parken stadion og de fire kontortårne.

– Bestyrelsen har derfor i dag besluttet at afslutte afsøgningen af mulighederne for et muligt salg, oplyser selskabet.

Det blev samtidig besluttet at udskille stadion og kontorejendommene i et selvstændigt datterselskab.

Parken er kommet med udmeldingen kort inden fredagens generalforsamling, der står til at begynde klokken 14.

Virksomheden oplyser, at fredagens beslutninger ikke ændrer på de i forvejen udmeldte forventninger for indeværende år.

Tidligere har Parken oplyst, at selskabet forventer at komme ud af 2023 med et overskud i størrelsesordenen 125-150 millioner kroner.

Heri er det en forudsætning, at FC København kvalificerer sig til Europa Leagues gruppespil, der er den næstbedste europæiske klubturnering efter Champions League.

For at kunne komme i Champions League eller Europa League skal FCK blive dansk mester. Ellers kan FCK i bedste fald komme i Conference League.

Lige nu topper FCK Superligaen med syv spillerunder tilbage af sæsonen. FC Nordsjælland er nummer to i tabellen med et enkelt point færre.

Søndag skal FCK en tur til Aarhus for at møde AGF.

LÆS OGSÅ: Terrorplaner koster fem mænd mere end 40 års fængsel