21. apr. 2023 - 14:38

KÆMPE AKTION: Russisk fly fulgt ud af Danmark!

www.presse-fotos.dk


Torsdag fløj et russisk militærfly ind i over Østersøen – det russiske militærfly fik hurtigt selskab af både danske og svenske kampfly, der sammen fulgte det russiske fly ud af luftrummet over Østersøen.

Det skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

Danmark og Sverige har aldrig arbejdet sammen på den måde førhen.

Oberstløjtnant og chef for Operationsafdelingen i Flyverkommandoen Hans Skovmose lovpriser det danske og svenske samarbejde i aktionen:

“Operationen i dag viser, hvor langt vi er kommet i vores samarbejde med Sverige. Det er frugten af flere års arbejde med at knytte de nordiske lande tættere sammen. Det er meget tilfredsstillende at se samarbejdet køre så smidigt.”

Hele aktionen fandt sted torsdag omkring klokken 13, hvor de danske og svenske fly mødtes over Østersøen. Herefter fulgte de i fællesskab det russiske militærfly ved navn IL20 COOT-A ud af luftrummet over Østersøen.

Det er ikke første gang, at russiske fly patruljerer over Østersøen. Når det sker, så sender enten Danmark eller et af vores nabolande kampfly i luften. Denne gang var det dog både svenske og danske fly der samarbejde, hvilket er første gang nogensinde.

“Vores landes flyvevåben træner jævnligt sammen, så det er ikke nyt for os at samarbejde både i luften og på jorden, men det er nyt, at vi på denne måde viser fælles front omkring håndhævelse af suveræniteten i luftrummet. Det viser stærkt sammenhold”, siger Hans Skovmose.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen udtaler følgende om episoden:

“Vi lever i en usikker tid, som helt grundlæggende er præget af Ruslands aggressive adfærd. Vi må forvente, at Østersø-området bliver præget af et højere spændingsniveau, end vi har været vant til. Vi har et tæt og solidt samarbejde med Sverige, og derfor ser vi også meget positivt på et svensk NATO-medlemskab, som vil styrke sikkerheden i Norden, i Europa og hele det transatlantiske område.”

Det skriver B.T.

Selvom det russiske fly fløj over Østersøen, så befandt det sig gennem hele forløbet i internationalt luftrum.

LÆS OGSÅ: FC København: Det kommer ikke til at ske lige nu