17. okt. 2023 - 22:54

Danmark vinder over verdens dårligste landshold – med hiv og sving

Arkivfoto

Danmark vandt tirsdag aften 2-1 i EM-kvalifikationen på udebane over San Marino, som er rangeret som nummer 207 i verden – ud af 207 mulige.

Det danske landshold spillede fantasiforladt og uinspireret, men det endte alligevel med at komme foran kort før pausen på et hug fra Rasmus Højlund fra Manchester United.

Helt sensationelt scorede San Marino til 1-1 efter et kvarter af anden halvleg efter et hjørnespark. Målscoreren var Alessandro Golinucci.

Det var San Marinos første mål i denne kvalifikationsturnering.

Ti minutter senere lykkedes det for Yussuf Poulsen at score til 2-1, da RB Leipzig-spilleren i helt umarkeret position kunne heade bolden ind i målet.

Landstræner Kasper Hjulmand sagde selv efter sejren, at præstationen var for dårlig, og at sejren i sådan en kamp aldrig må komme i fare.

Danmark fører kvalifikationspuljen sammen med Slovenien, der vandt 1-0 ude over Nordirland. Nummer et og to i puljen kvalificerer sig til EM-slutrunden i Tyskland til næste år.