23. aug. 2024 - 7:38

Weekenden starter med blæst og rundes af med solskin




Hvis man bor i den nordlige og vestlige del af Jylland, er det en god at idé at få tøjret trampoliner og andre løse genstande i haven, inden et blæsevejr for alvor får fat i løbet af fredagen.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Klaus Larsen.

Selv om det ikke rusker i træer og flagstænger fra morgenstunden, så udvikler dagen sig nemlig til at blive “temmelig blæsende”.

– I løbet af eftermiddagen får især den nordlige og vestlige del af Jylland op til hård kuling med vindstød af stormstyrke. Resten af landet får også en forholdsvis kraftig vind med vindstød, siger Klaus Larsen.

Den kraftige vind vil give forhøjet vandstand ved både Vadehavet og den centrale del af vestkysten.

Derfor har DMI i disse områder udsendt et varsel om voldsomt vejr.

– I Esbjerg kan vandstanden nå op til tre meter over normalen, siger den vagthavende meteorolog, der kalder fredagens vejr for “næsten efterårsagtig”.

Temperaturen kommer fredag til at ligge på omkring 20 grader. I perioder vil solen kigge frem, mens der på andre tidspunkter falde være nedbør i form af regn.

Natten til lørdag aftager vinden, så man igen kan lade trampolinen stå frit i haven.

– Lørdag morgen er vinden svag til jævn fra syd. I den østlige del af landet blive det mest tørt, men der kan fortsat falde regn i den vestlige del af landet, siger Klaus Larsen.

Solen vil primært vise sig i den østlige del af landet, hvor der også bliver lunest. Temperaturerne vil ligge mellem 18 til 23 grader.

Søndag starter – særligt i den østlige del af landet – med skyer og en smule regn. I løbet af dagen vil det klare op, så der kommer solskinsvejr i hele landet.

– Der kan komme en byge eller to forbi, og så bliver det et nøk koldere med temperaturer mellem 17 til 20 grader og en frisk vind fra øst, siger Klaus Larsen.