26. jan. 2023 - 20:40

Vil vende mobning ryggen: Nu går Nicolai med tourettes Skandinavien rundt baglæns




33-årige Nicolai vil gå Skandinavien rundt baglæns for at sætte fokus på mobning.

Nicolai har tourettes og har selv været offer for slem mobning gennem hele hans barndom. Det startede allerede i starten af folkeskolen, hvorefter det bare blev værre og værre.

“Jeg er selv blevet mobbet i mange år. Det startede i de tidlige klasser i folkeskolen, hvorefter det bare blev værre og værre. Det var også mobning i form af vold. Jeg blev blandt andet kastet ud foran en bil. Det var virkelig voldsomt. Det kan godt ødelægge ens psyke. Dengang hvor jeg var barn og blev mobbet, der var det heldigvis kun i skolen. Men i dag er der jo sociale medier, så folk kan blive mobbet 24 timer i døgnet,” fortæller Nicolai.

I 2020 gik Nicolai Danmark rundt med fokus på mobning. Det blev så stor en succes, at han besluttede sig for at gøre det igen året efter – denne gang gik han dog baglæns hele vejen.

Nicolais liv har ændret sig markant efter beslutningen om at vandre land og rige rundt for at sætte fokus på mobning.

“Mit liv har ændret sig helt vildt. Jeg har fået rigtig mange følgere. Folk skriver til mig og nogle stopper mig endda på gaden. Folk kommer med historier om at de selv er blevet mobbet og at de mistrives. Det er sindssygt vigtigt at få snakket om sådan nogle ting, så man kan få det godt igen. Flere af dem føler sig forkerte i egen krop og har ikke noget selvtillid, fordi at de er blevet mobbet,” siger Nicolai.

Nu har Nicolai planlagt sit næste eventyr i kampen for at vende mobning ryggen. Den 20 april i år begiver Nicolai sig ud på en 2650 kilometer lang gåtur baglæns gennem Skandinavien.

Turen starter i Stockholm og vil komme til at vare cirka 7 måneder.

Hvis man har lyst til at følge med i Nicolais eventyr, så er der flere måder at gøre det på.

“Jeg går turen helt alene, men alle er velkomne til at følge med noget af vejen, hvis man har lyst. Man kan følge ruten på Facebook, hvis man har lyst til at gå med mig eller bare er nysgerrig. Jeg har en GPS på mig, så folk kan følge hele min rejse,” fortæller han.

Se billeder fra Nicolais gåture herunder:

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER