14. feb. 2023 - 11:47

Kritiker angrebet med hundelort ved premiere




Ved premieren på en ballet i Hannover blev en kritiker angrebet med hundelort. Episoden undersøges nu.

En balletdirektør ved Hannovers Statsopera har ved en premiere kastet hundelort mod en kunstkritiker fra en af Tysklands ledende aviser.

Kritikeren fra Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Wiebke Hüster, siger, at hun har sendt en formel klage over balletdirektøren Marco Goecke.

I avisen skriver den redaktionelle ledelse mandag, at »vi tager den overlagte nedværdigelse og ydmygelse ved et planlagt ekskrement-angreb meget alvorligt«.

Teatrets ledelse har også bekræftet episoden ved lørdagens premiere på balletten ‘Tro – Kærlighed – Håb’, og den undskylder.

I erklæringen fra teaterets ledelse hedder det, at gældende love og regler omkring Goeckes fortsatte ansættelse er ved at blive undersøgt.

Frankfurter Allgemeine Zeitungs redaktionelle ledelse mener, at sagen afspejler nogle udbredte modsætninger i kulturlivet.

»Episoden belyser – på en skræmmende virkelig måde – hvad der øjensynligt i dag ofte tænkes og siges om kritik og kritikere i det kunstneriske miljø,« hedder det i artiklen.

»Goeckes grænseoverskridende adfærd afslører det vanskelige, forrykte forhold, som en kunstner har til kritik,« pointeres det videre.

Frank Rieger, som er regional formand for Det Tyske Journalistforbund, DJV, i delstaten Niedersachsen, siger, at episoden er et angreb på ytringsfriheden.