13. jan. 2023 - 9:42

15 årig pige forsvundet: 40 år gammel sag genoptages

Vatikanstaten - FOTO: Google Maps


For snart 40 år siden forsvandt en blot 15-årig pige sporløst i Vatikanstaten. Nu har politiet valgt at genoptage efterforskningen.

Det skriver det tyske medie Spiegel.

Myndighederne vil nu til bunds i sagen. De søger et svar på, hvad der skete med den unge teenagepige Emmanuela Orlandi. Blev hun bortført? Blev hun dræbt? Det er endnu uvist.

Den 22. juni 1983 var sidste gang man så Emmanuela Orlandi. Hun havde været til musiktime, men vendte aldrig hjem. Et lig er aldrig blevet fundet og politiet har været på bar bund lige siden.

Pietro Orlando, der er bror til Emmanuela, udtaler til den italienske avis La Stampa:

– “Det er gode nyheder. Jeg er overbevist om at der i Vatikanstaten er mange mennesker – også i høje positioner – som ved, hvad der skete dengang.”

Flere teorier har været i spil omkring Emmanuela Orlandi og hendes forsvinding. Mange mener, at hun er blevet kidnappet og bortført. En anden mere kontroversiel teori er, at hun er blevet mishandlet indefra af højtstående medlemmer af kirken.

I 2022 blev sagen for alvor verdenskendt, da Netlix producerede serien ‘Vatican Girl’, der er en historie om hele sagen.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER