12. jan. 2023 - 9:15

14-årig mistede livet i rutsjebane – Nu bliver den fjernet: SE BILLEDERNE
Onsdagen igennem har et hold håndværkere arbejdet på ‘Cobraen’ i Tivoli Friheden i Århus. Forlystelsen skal afmonteres og fjernes efter en 14-årig pige mistede livet, og en 13-årig dreng kom til skade i juli 2022.

En julidag sidste år brækkede den bagerste vogn af rutsjebanen af, mens den kørte. Det resulterede i, at den 14-årige pige kom så slemt til skade, at hun efterfølgende afgik ved døden.

Nu er det blevet tid til at pille rutsjebanen fra hinanden, og de første øvelser er sat i gang onsdag formiddag. For rutsjebanen minder om en tragisk dag, som påvirker både medarbejder og gæster.

 “Det er en dybt tragisk ting, men for os er det også en positiv ting ikke at skulle kigge på den hver dag. Det påvirker os stadig den dag i dag”, siger Henrik Ragborg Olesen, der er direktør i Tivoli Friheden til TV2 Østjylland.

Men det er ikke kun for medarbejderne og de gæster, der kommer på besøg i parken. Det er i høj grad også for de forældre og de pårørende til den unge pige, siger direktøren.

“Vi tænker også på, at hver gang det er hårdt for os, så er der altså nogle forældre, som har mistet et barn. For os gælder det om at få det parkeret i hjerter og sjæl, hvor det er til at håndtere, men det er ikke noget, man glemmer på to dage, og det skal det heller ikke være, siger direktøren til mediet.

Det er planen, at ‘cobraen’ vil bliver afmonteret bid for bid over de næste tre uger. Derefter vil man gå i gang med at planlægge den forlystelse, som skal erstatte rutsjebanen. Det vil dog først blive i 2024, at gæsterne kan se frem til en ny forlystelse i Tivoli Friheden.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER