02. feb. 2023 - 11:59

Lars von Trier anklaget for diskrimination: “Rend mig i røven – leder til fascisme”




Filminstruktørerne Thomas Vinterberg, Paprika Steen og Lars von Trier bliver anklaget for diskrimination i en ny kampagne startet af en gruppe skuespillere.

Skuespillerne er af anden etnisk herkomst og har lanceret en kampagne, hvori de anklager de tre kendte filmskabere for at diskriminere og fravælge skuespillere, der ‘adskiller sig fra normen’.

Det skriver Berlingske.

Kampagnen er sat i gang, da skuespillerne angiveligt føler sig krænkede over, at der i de tre filminstruktørers seneste film ikke medvirker nogle personer med anden etnisk baggrund.

Der er i alt fire kvindelige skuespillere bag kampagnen – blandt andet Laura Allen Müller og Sandra Yi Sencindiver.

Anklagen om diskrimination er rettet mod titlerne ‘Fædre og mødre’ af Paprika Steen, Thomas Vinterbergs kommende serie ‘Familier som vores’, samt Lars von Triers ‘Riget: Exodus’. I disse tre film medvirker i alt 42 skuespillere, hvoraf ingen er af anden etnisk herkomst.

Trier svarer igen

Hverken Paprika Steen eller Thomas Vinterberg har udtalt sig om den nye kampagne – det samme kan ikke siges om Lars von Trier, der kommer med et kort og kontant modsvar til kampagnen.

‘Rend mig i røven! Arbejder kun under total kunstnerisk frihed. Enhver form for censur eller kvotering på området er en indskrænkning af ytringsfriheden og leder dermed slutgyldigt til fascisme,’ lyder det fra Lars von Trier i en mail til Berlingske.

Denne udtalelse fra Trier blev mødt med et modsvar fra initiativtagerne til kampagnen med et af Triers egne citater fra ‘Riget’.

“Husk at tage det gode med det onde! Vi elsker (stadig) Lars von Trier”.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER