26. apr. 2023 - 12:18

BREAKING: 32-årig sigtet for drab på Emilie Meng

Emilie Meng 


Politiinspektør Kim Kliver har i disse sekunder på et pressemøde foran politistationen i Næstved oplyst, at den 32-årig varetægtsfængslede mand fra Filippa-sagen nu også er sigtet for drab på Emilie Meng.

Den 32-årige mand, der er anholdt i Filippa-sagen, er netop blevet sigtet for drab, voldtægt og frihedsberøvelse på Emilie Meng tilbage i 2016.

“Vi har selvfølgelig undersøgt, om den sigtede kan sættes og forbindelse med uopklarede sager. Herunder ikke mindst drabet på Emilie Meng i 2016. På baggrund af dette har politiet sigtet manden i forbindelse med Emilie Meng-sagen,” siger Kim Kliver på pressemødet.

Derudover er den 32-årig også blevet sigtet i en sag fra sidste år i Sorø, hvor han er sigtet for at true en kvinde med en kniv og tvinge hende ned på jorden. Kvinden gjorde dog så meget modstand, at den 32-årige ende med at flygte fra stedet.

“Vores foreløbige undersøgelser viser, at vi kan sætte ham i forbindelse med et overfald på en tredje kvinde,” siger Kim Kliver.

I den sag er den 32-årig mand sigtet for trusler med kniv, for forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt.

Den 32-årige er altså sigtet i alt tre sager nu.

Opdateres …

SE OGSÅ: KVINDE VOLDTAGET I NORDSJÆLLAND

17-årige Emilie Meng forsvandt tidligt om morgenen den 10. juli 2016 i Korsør, efter hun og hendes veninder var ankommet med toget fra Slagelse.

En større eftersøgning blev efterfølgende sat i værk, hvor mange frivillige blandt andet deltog.

Eftersøgningen førte dog ikke til et fund af Emilie Meng. Til gengæld blev liget af den 17-årige pige fundet den 24. december 2016 af en hundelufter i en mose ved Regnemarks Bakker ved Borup.

Kort efter oplyste politiet på et pressemøde, at Emilie Meng havde været udsat for en meget grov forbrydelse.

SE OGSÅ: BREAKING: INDKALDER TIL NYT PRESSEMØDE OM 32-ÅRIG SIGTET I FILIPPA-SAGEN

Den 32-årige mand, der er sigtet i sagen, blev anholdt den 16. april i år på en adresse i Korsør, hvor også 13-årige Filippa opholdt sig.

Hun var 27 timer forinden blevet kidnappet og bortført fra den vestsjællandske by Kirkerup.

En intensiv eftersøgning og efterforskning førte sidenhen til et villahus i Korsør, hvor den 13-årige pige blev fundet i live, og den 32-årige mand blev anholdt.

Han blev dagen efter under et grundlovsforhør ved Retten i Næstved varetægtsfængslet sigtet for voldtægter, voldtægt ved andet forhold end samleje, flere tilfælde af vold, trusler om vold og længerevarende frihedsberøvelse af den 13-årige pige.

Den 32-årige har delvist erkendt sigtelserne fra Filippa-sagen. Under grundlovsforhøret blev dørene dog lukket for pressen, og derfor er det ikke kendt, hvilke af forholdene, som den 32-årige erkender.

SE OGSÅ: VAREBIL KØRER IND I NETTO-BUTIK: KVINDE KØRT PÅ HOSPITALET

For få dage siden kunne B.T. afsløre, at den 32-årige sigtedes gamle bil var en Hyundai i30. Det var samme type bil, som politiet efterlyste i 2016 i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden. Det var samme år, at den 32-årige også ejede pågældende bil.

Den bil sendte den 32-årige i 2021 til en ophugger efter en totalskade. Dansk politi har i sidste uge kunne spore bilen til Slovakiet, hvor autoophuggeren har solgt den til. Bilen er nu blevet beslaglagt og er i politiets varetægt.