Der er tale om gulerødder, som med stor sandsynlighed kan hjælpe mod udviklingen af kræft i tarmen.
Danske og svenske forskere fra henholdsvis Svendborg Sygehus, Karolinska Hospital og Umeå i Sverige har sammen foretaget det nye studie.
Konklusionen på studiet er fundet gennem forsøg på rotter, laboratorieforsøg og genetiske studier.
Der skriver fyens.dk.
“Vi har fra alle tænkelige vinkler arbejdet på det her, og vi når altid frem til det samme; ja, gulerødder kan meget vel være kræftforebyggende, og som det ser ud nu, har man større effekt af to gulerødder om dagen, end af hele det danske screeningssystem,” siger Gunnar Baatrup, som er professor og forskningsleder på kirurgisk forskningsenhed på Svendborg Sygehus, til fyens.dk.
Forskningslederen fastslår, at det nu er tid til at afprøve forsøget på mennesker. Det vil de gøre ved, at mennesker med højrisiko for kræft i tyktarmen vil få til opgave at drikke to glas gulerodsjuice om dagen. Det skal de så gøre i et år, hvorefter man vil kunne måle resultaterne.
Det skal dog lige siges, at der ikke er tale om helt normale gulerødder. Det er en type af gulerødder, der har et meget højt indhold af nogle stoffer ved navn falcarinol og falcarindol.