16. okt. 2023 - 10:53

Silje var til fest hos prins Christian: ‘Det vil jeg huske i resten af mit liv’
Silje var en ud af de 200 18-årige, som var til fest på Christiansborg Slot, da prins Christian rundede de 18 år.

“Det var en vild oplevelse. Det var sådan en oplevelse, jeg vil huske resten af livet,” fortæller Silje Ida Louw Nielsen.

Hun vil gerne fortælle om oplevelsen.

“Vi blev hentet i nogle busser og kørt til Christiansborg, hvor vi skulle klæde om. Så stod vi og snakkede og lærte hinanden lidt at kende, inden vi kom ud til journalister og fotografer. Der var også kendte folk fra tv. Det var ret overvældende,” fortæller Silje.

Derefter kom deltagerne ind ved en stor trappe, og der lå bordkort, og de fik at vide, hvem de skulle sidde ved siden af.

LÆS OGSÅ: Prins Christian 18 år: Stor fest på Amalienborg

“Der stod vi og ventede ret længe, men så fik vi jo bare lært endnu flere af de andre at kende,” som Silje siger.

“Så blev vi stillet op i en række og hilste på kongefamilien. Vi havde på forhånd fået at vide, at vi skulle passe på de glatte gulve, så vi ikke gled. Det var ret vildt at hilse på dem,” siger hun.

Der var bordformænd ved de enkelte borde, som sørgede for, at alle fik noget at spise og at drikke under middagen..

“Undervejs var der så taler og sange. Det var meget underholdende. Bagefter blev vi ført ud, og så skulle vi ind i det samme lokale, som de så havde bygget om. Der havde de fjernet alle bordene og stolene. Og i stedet for var der bar og cocktails. Benjamin Hav kom, og Christian sang med på sangene – så godt han kunne,” fortæller Silje og fortsætter.

“Livgarden kom også og spillede. Der var selvlysende trommestikker, og det var virkelig flot lavet. Vi havde jo set livgarden stå udenfor, men der kom virkelig liv i dem til festen. Det var den fedeste fest, hvor de gav den max gas.”

Klokken ti sluttede festen. Deltagerne kom fra hele landet, og nogle havde derfor ret langt hjem.

“Det gik sindssygt hurtigt, og det var virkelig overvældende. Der var mange indtryk at tænke på bagefter. Det har taget tid at falde ned. Ja, det er jeg faktisk nok ikke helt endnu,” fortæller Silje, som til dagligt læser film- og tv-produktionsteknik. Hun er også freelance-fotograf.

“Det var sjovt at være med til. Men det bliver også rart at vende tilbage til hverdagen,” som Silje siger.