03. jul. 2023 - 13:00

Roger, over – men slet ikke out: Federer får særlig Wimbledon-hyldest




Wimbledon vil fejre Roger Federers bedrifter i turneringen. Det sker ved en ceremoni på Centre Court på tirsdag.

Det skriver AFP.

Den tidligere tennisspiller vandt grand slam-turneringen på det berømte græsunderlag i London otte gange. Federer indstillede sin karriere sidste år.

– Jeg er glad for, at Roger vil være hos os i morgen (tirsdag, red.), og vi vil have en speciel fejring på Centre Court, før kampene begynder for at hylde ham som den mandlige spiller med flest singletitler her ved Wimbledon, siger Sally Bolton, som er boss på All England Club, hvor Wimbledon spilles.

– Vi vil fejre hans bedrifter og sige tak for minderne, siger Sally Bolton.

LÆS OGSÅ:; Serena Williams: Kan ikke vente på Wozniacki-comeback

41-årige Federer vandt Wimbledon første gang i 2003. Schweizerens seneste triumf fandt sted i 2017.

Federer har leveret mange store kampe på Wimbledons anlæg. Eksempelvis bliver 2008-finalen mod den evige rival, spanske Rafael Nadal, tit fremhævet som en uforglemmelig kamp. Den finale tabte Federer i øvrigt.

Også Serena Williams var inviteret til Wimbledon i år for at blive fejret som Federer, siger Sally Bolton.

Amerikaneren, som vandt Wimbledon syv gange, indstillede også sin karriere sidste år, men har ikke haft mulighed for at rejse til London, lyder det.

– Vi inviterede Serena, men som I alle ved, så er hun gravid, så hun kunne ikke rejse. Vi ønsker hende alt det bedste for den resterende graviditet, og vi håber på måske at se hende her næste år, siger Sally Bolton.

Novak Djokovic kan tangere Federers Wimbledon-rekord i år. Serberen har vundet Wimbledon syv gange og er storfavorit til at vinde igen. Djokovic er noteret for 23 grand slam-titler i alt. Mere end nogen anden mandlig tennisspiller.