17. jan. 2023 - 13:02

Premier League-indkøb sender millioner til ukrainske soldater




Den ukrainske fodboldspiller Mykhaylo Mudryk satte forleden sin underskrift på stor kontakt med den engelske fodboldklub Chelsea.

Han har skrevet under på en 8,5 år lang aftale med London-klubben.

Den 21-årige fodboldspiller skiftede fra det ukrainske storhold Shaktar Donetsk, der nu har besluttet sig for at sende en stor andel af salget videre til ukrainsk støtte.

På Shaktar Donetsk hjemmeside skriver klubbens direktør, Rinat Akhmetov, at over 185 millioner korner vil blive brugt til at støtte et projekt ved navn ‘Heart of Azovtal’ – et projekt, der støtter de ukrainske soldater, der frosvarede den ukrainske by Mariupol. Derudover skal pengene også bruges til at støtte de pårørende til afdøde soldater.

I en udtalelse på Shakhtar Donetsk hjemmeside, skriver klubbens direktør, Rinat Akhmetov, at lidt over 185 millioner kroner fra spillersalget doneres til projektet ’Heart of Azovstal’, der skal støtte soldater, som forsvarede Mariupol, samt pårørende til afdøde soldater.

Den ukrainske stjernespiller, Muýkhaylo Mudryk, blev solgt for hele 743 millioner kroner. Han bliver dermed den dyreste ukrainske fodboldspiller i historien.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER