24. apr. 2023 - 19:30

Pierre-Emile Højbjerg skal have ny chef – igen




Tottenham har fyret Cristian Stellini som midlertidig cheftræner. Det oplyser fodboldklubben mandag aften på sin hjemmeside.

Fyringen sker, efter at Tottenham søndag tabte med hele 1-6 ude til Newcastle i Premier League.

– Søndagens præstation mod Newcastle var helt uacceptabel. Det var fortvivlende at se på, skriver Tottenhams bestyrelsesformand, Daniel Levy.

– Vi kan finde mange årsager, til at det skete. Og jeg selv, bestyrelsen, trænerne og spillerne må alle tage kollektivt ansvar for det. Men i sidste ende er ansvaret mit, erkender formanden.

Allerede efter 21 minutter var Tottenham bagud med 0-5 i kampen mod Newcastle.

Efterfølgende blev der rejst en kritik af den formation og spillestil, som Stellini havde valgt til kampen. Den var ny og fungerede slet ikke fra kampens start.

Assistenten Ryan Mason overtager jobbet fra Cristian Stellini med øjeblikkelig virkning, oplyser London-klubben. Det prøvede Ryan Mason også kortvarigt i 2021, efter at José Mourinho blev fyret.

– Ryan kender klubben og spillerne godt. Vi vil opdatere yderligere om hans trænerteam på et senere tidspunkt, lyder det fra Daniel Levy.

Cristian Stellini overtog rollen som midlertidig træner i Tottenham, da Antonio Conte blev i slutningen af marts efter 16 måneder i jobbet. Cristian Stellini nåede kun at være ansat lidt under en måned i jobbet.

Cristian Stellini er den 13. manager, der bliver fyret fra en Premier League-klub i denne sæson. Foruden Tottenham har Chelsea og Southampton nået at fyre deres manager to gange.

Tottenham er placeret på femtepladsen i Premier League med 53 point efter 32 kampe. Holdet har seks point op til Newcastle og Manchester United i top-4.

Newcastle har spillet en kamp færre, mens Manchester United har spillet to kampe færre end Tottenham.

Det er de fire bedste, der kvalificerer sig til næste sæsons Champions League.

Torsdag aften tager Tottenham imod Manchester United i Premier League.