14. nov. 2022 - 9:17

Halvandet år efter mesterskabet: Brøndby fyrer Niels Frederiksen




Brøndby har mandag morgen valgt at fyre Niels Frederiksen som træner for holdets Superliga-mandskab.

Det sker halvandet år efter, at klubben for første gang i 16 år vandt det danske mesterskab med Niels Frederiksen som træner.

Holdet ligger i skrivende stund på en beskeden tiendeplads i Superligaen.

“Jeg har haft 3½ fantastiske år i Brøndby IF med mange gode kollegaer, oplevelser og mindeværdige øjeblikke. De resultater, der er blevet skabt, har i min optik været på toppen af, hvad man kunne forvente. Naturligvis med klubbens første mesterskab og europæiske gruppespil i 16 år som det største. Den glæde og eufori, som det skabte blandt så mange, vil jeg huske for altid,” siger Niels Frederiksen til Brøndbys hjemmeside.

“Niels har været den helt rigtige træner for Brøndby IF, siden han kom til klubben tilbage i 2019, og han har i perioden gjort et rigtig flot stykke arbejde. Niels har skrevet sig ind i historiebøgerne som den cheftræner, der hjemtog mesterskabet til Vestegnen efter 16 års fravær, og derfor fortjener Niels størst mulig tak for hans store bidrag,” siger Brøndbys sportsdirektør, Carsten V. Jensen.

Niels Frederiksens kontrakt stod til at udløbe til sommer.

At han nu blev fyret, kommer ikke som en stor overraskelse efter et efterår, hvor Brøndby ikke har fået de point, som klubben og dens mange fans kunne forvente.

Holdet har kun vundet fem kampe ud af 17 mulige i Superligaen, og efterårets lavpunkt blev nået for nylig, da Brøndby røg ud af DBU Pokalen efter et ydmygende nederlag på 0-4 mod Aarhus Fremad fra den tredjebedste række.

Brøndby havde ellers efter et par økonomisk hårde år investeret over 50 millioner kroner i nye spillere sidste sommer.

Søndag aften spillede Brøndby den sidste kamp i 2022, hvor det blev til et nederlag hjemme på 0-2 mod Viborg, der nu i alt har samlet 11 point flere sammen end Brøndby på et betydeligt lavere budget.

Efter den kamp sagde sportsdirektør Carsten V. Jensen, at hele efteråret var dumpet.

Det har nok heller ikke gavnet Niels Frederiksens job-garanti, at Brøndby for nylig blev solgt til amerikanske Global Football Holdings. De er kendte for gerne at ville sætte deres eget præg på de klubber, de har købt sig ind i.