30. okt. 2023 - 22:49

For ottende gang: Messi vinder Ballon d’Or
For ottende gang i karrieren kan den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi kalde sig for verdens bedste.

Mandag aften modtog den 36-årige stjerne Ballon d’Or-prisen, som det franske fodboldmagasin France Football uddelte ved et show i Paris.

Messi modtog prisen foran norske Erling Haaland på andenpladsen og franske Kylian Mbappé på tredjepladsen.

Prisen gives for 2022-23-sæsonen, hvor Lionel Messi i december vandt verdensmesterskabet som anfører for det argentinske landshold.

Det er ottende gang, at den argentinske troldmand modtager prisen. Første gang var i 2009, hvor han efterfølgende vandt den alle år frem til 2012. Siden da har han vundet den i 2015, 2019, 2021 og nu i 2023.

Ingen spillere har vundet den flere gange. Cristiano Ronaldo er den nærmeste forfølger på listen med fem Ballon d’Or-priser.

I sidste sæson spillede Lionel Messi i fransk PSG. Her blev det til 21 scoringer i 41 optrædener for den franske hovedstadsklub.

Ved VM i Qatar spillede den argentinske anfører fuld tid i alle syv kampe og scorede syv mål. To af scoringer kom i finalen mod Frankrig, der blev vundet efter straffesparkskonkurrence.

Messi skiftede i sommerens transfervindue til Inter Miami i USA. Det var David Beckham, der er medejer af Inter Miami, som overrakte trofæet mandag aften til Messi.

Hos kvinderne modtog spanske Aitana Bonmatí prisen som årets kvindelige fodboldspiller.

Den 25-årige midtbanespiller var en del af FC Barcelona-holdet, der i sidste sæson vandt “The Treble”. Bonmati var den FC Barcelona-spiller, der var involveret i flest mål.

Samtidig var hun også med på det spanske landshold, der i august blev verdensmester.

Her vandt hun “Den Gyldne Bold”, der går til slutrundens bedste spiller.

Australske Sam Kerr blev nummer to i afstemningen, mens Bonmatis holdkammerat i FC Barcelona Salma Paralluelo blev nummer tre.