09. dec. 2022 - 12:25

Chok for fodboldstjerne: Svigerfar anholdt i stor terror-sag




Illustrationsfoto

Er min svigerfar terrorist?

Det har ganske givet været en tanke, der har rumsteret i hovedet på Real Madrid-stjernen, østrigeren David Alaba, siden i onsdags.

Her blev hans svigerfar anholdt på et hotel i den østrigske by, Kitzbühel, hvor svigerfaderen er chefkok.

Det skriver bt.dk med tyske Bild (kræver login) som kilde.

Han er sigtet for at ville medvirke til et statskup i Tyskland sammen med 25 andre medlemmer af netværket Reichsbürger. De blev anholdt onsdag i en razzia i Tyskland, Østrig og Italien.

David Alabas svigerfar hedder Frank Heppner, og han er meget mere end chefkok på et hotel i Kitzbühel.

Han er ikke så lidt af et kendt navn i Tyskland, hvor han jævnligt optræder som gourmet-kok på tv. En sammenligning med englænderen Gordon Ramsay ligger lige for.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Med Danske Naturister til nøgenbowling

Det vil utvivlsomt ryste mange tyskere, at Frank Heppner sammen med ligesindede skulle være klar til at omstyrte den tyske regering med vold. Men det er, hvad anklagen mod medlemmerne af Reichsbürger lyder på.

Reichsbürger anerkender ikke den nuværende tyske regering med forbundskansler Olaf Scholz i spidsen som legitim. De anser de tyske myndigheder – herunder politiet – for at være en trussel mod deres personlige frihed. Nogle af dem nægter af samme årsag at betale skat.

Deres samling af våben og deres tanker om at omstyrte det tyske samfund har i flere år vakt bekymring hos den tyske efterretningstjeneste, Verfassungsschutz.

Alt det har David Alaba efter alt at dømme ikke noget at gøre med, selvom hans svigerfar nu er anholdt.

LÆS OGSÅ: Tysk prins anholdt i stor terroraktion

David Alaba er østrigsk fodbolds største navn i nyere tid.

Han er venstre back, og han spillede for Bayern München fra 2010 til 2021, hvorefter han skiftede til den spanske gigant, Real Madrid.

Han har vundet 11 tyske og et spansk mesterskab, ligesom han har vundet Champions League med begge storklubberne en gang hver.

For Østrig har han deltaget ved EM i 2016 og EM 2020 (som først blev spillet i 2021 p.g.a. Covid-19 pandemien).