29. maj. 2023 - 20:07

Brøndby vandt – og gjorde FCK til mestre!

Brøndby vandt mandag aften 5-1 hjemme over FC Nordsjælland. Dermed spillede Brøndby guldmedaljerne til ærkerivalerne fra FC København.

Norske Ohi Omoijuanfo åbnede målfesten for Brøndby, og Mathias Kvistgaarden sørgede for pauseføringen 2-0.

I anden halvleg scorede Mathias Kvistgaarden yderligere en gang, inden ghaneseren Ernest Nuamah bragte lidt spænding i opgøret ved at reducere til 1-3.

Men Mathias Kvistgaarden scorede sit tredje og Brøndbys fjerde mål, da der manglede et kvarter, inden unge Oscar Schwartau satte trumf på til sidst.

Brøndby kan ikke nå noget i denne sæson, men da FCK tidligere søndag havde vundet 2-1 i Viborg, betyder FCNs nederlag, at de nu er fire point efter FCK med en kamp tilbage at spille. Dermed kan nordsjællænderne ikke længere indhente FCK.

Det var FCKs andet mesterskab i træk og nummer 15 i alt. Dermed tangerer de den danske rekord for mesterskaber. Den ene af FCKs moderklubber, KB, nåede også at vinde DM-guld 15 gange – senest i 1980.