Singapore oplever i stigende grad, at ultrarige familier fra Kina søger til den lille østat for at beskytte deres formuer mod kommunistpartiet i Beijing.
Det kinesiske kommunistparti har i den senere tid slået ned på personer, som er blevet IT-milliardærer, og som er tilbageholdende i forhold til skat, og som måske har rystet på hovedet af deres lands håndtering af covid-19 pandemien.
Singapore er med dets 5,6 millioner indbyggere kendt som et skattely i Asien, og nu søger nogle af Kinas rigeste familier dertil, siger flere kilder til det franske nyhedsbureau AFP.
Singapore har i årtiet været kendt som et international finanscenter. Østaten har været refereret af det samme parti i seks årtier. Strejker og demonstrationer er forbudt. Skatterne er relativt lave, og indbyggerne er overvejende etniske kinesere.
Nu er der en del nytilkomne, som er flyttet ind i luksusboliger med udsigt over havet på øen Sentosa, som også huser en internationalt kendt golfklub, et kasino og en forlystelsespark.
– Man kan ikke engang forestille sig, hvordan de bruger deres penge. Det er sindssygt, siger Pearce Cheng, som er topchef for firmaet AIMS, der hjælper velhaverne med immigration og flytning.
Han siger, at han for nylig deltog i en klients indflytterfest hvor der blev serveret en japansk “Yamazaki 55”-whisky, som koster over 5,5 millioner kroner flasken.
Chengs firma, som også hjælper med at finde luksusboliger, chauffører og privatskoler til de rige indvandreres børn, har engang indkøbt cigarer for en kunde til 430.000 kroner.
De nyankomne kinesere kører i Rolls Roycer og Bentleyer, og de bliver ofte medlemmer af for eksempel den eksklusive Sentosa Golf Club, hvor et medlemskab for udlændinge koster over 4,6 millioner kroner årligt.
– Mange af dem er yngre kinesere i moderigtigt designertøj, og de holder sig ofte for sig selv, hvilket ikke er overraskende, siger Benny Teo, som er direktør i Blazon – et konsulentfirma, der er specialiseret i golf.
Med en flytning til Singapore kommer Kinas rigeste på afstand af kommunistpartiets lange arm, som for nylig har slået hårdt ned på kendte velhavende personer.
Jack Ma, som er en af de mest kendte erhvervsmænd i Asien mistede omkring 25 milliarder dollar (over 172 milliarder kroner), da de kinesiske myndigheder slog ned på hans aktiviteter i 2020.
– En flytning til Singapore handler om at sikre en families formue, så den vil bestå i generationer, fastslår en revisor i østaten over for AFP.