Polens regering har besluttet at trække 50 af landets ambassadører hjem fra udlandet som led i en større omrokering.
Det skriver landets udenrigsministerium i en udtalelse på sin hjemmeside.
Der er ifølge regeringen og landets udenrigsminister, Radosław Sikorski, tale om en „nødvendig udskiftning‟ af de polske ambassadører.
Rokaden skal imødegå „svære udfordringer, som Polens udenrigspolitik står overfor‟, på en „bedre, mere professionel måde‟.
Ifølge det britiske medie The Guardian er alle ambassadørerne blevet udnævnt af Polens afgåede nationalkonservative regering med partiet Lov og Retfærdighed (PiS) og premierminister Mateusz Morawiecki i spidsen.
Den havde regeringsmagten i otte år indtil december 2023.
Siden december har Donald Tusk, der er tidligere formand for Det Europæiske Råd, været premierminister og stået i spidsen for en EU-venlig koalitionsregering.
Ifølge The Guardian siger Donald Tusk, at hjemkaldelsen af ambassadører ikke er et udtryk for en form for gengældelse mod hans forgængere.
Det fremgår ikke af udtalelsen fra Polens udenrigsministerium, hvilke ambassadører der er blevet hjemkaldt. Det er også uklart, hvornår de bliver erstattet.
Ud over at være med til at trække ambassadører hjem fra udlandet har Donald Tusk som premierminister bebudet, at han vil fyre 15 højtstående polske dommere. Dommerne er sat i forbindelse med den tidligere regering.
Samtidig har den nye regering sat gang i et arbejde, der skal tilbagerulle retlige reformer, som blev indført af den tidligere regering.
Partiet Lov og Retfærdighed blev i løbet af sin regeringstid beskyldt for at undergrave det polske retssystems uafhængighed og for at fremme fordomme om minoriteter.
Lov og Retfærdighed mener dog selv, at det har forsvaret Polens suverænitet og beskyttet de polske traditioner mod indflydelse fra udlandet.