De omkring 100 nyborgensere, der blev evakueret fra deres boliger torsdag, har igen fået lov at vende tilbage.
Det fortæller Nyborg Kommune i en pressemeddelelse.
I løbet af dagen er der blevet arbejdet på at rydde og minimere brandfaren i parkeringskældrene under bygningen så godt, at det igen er forsvarligt at opholde sig i de fire etageejendomme på Vesterhavn 13-19.
– Vores vigtigste fokus har været på borgernes sikkerhed. Nu har ejerne fået nogle meget klare rammer, der skal følges og et påbud med 14 dage til at brandsikre de bærende bjælker i kælderen, siger Heidi Hörluck Callesen, der er presseansvarlig i Nyborg Kommune.
Der er tidligere på dagen holdt et møde med formændene for ejerforeningerne i de fire bygninger, hvor det er blevet lagt fast, hvad der helt præcis skal ske for at sikre boligerne.
Det betyder blandt andet, at der er 24 timer i døgnet skal være to brandvagter til stede, som runderer i og mellem bygningerne.
Der må ikke stå køretøjer i kælderen, og der må ikke tilsluttes elektriske apparater der. Endelig skal der også være brandslukkere i hver kælder.
– Vi forstår godt, det har været et voldsomt og hektisk forløb for beboerne, men når vi snakker om risikoen for menneskeliv, så går sikkerhed forud for alt andet, siger Mikael Enevold Pedersen der er chef for den forebyggende afdeling ved Beredskab Fyn.
Fire af de borgere, der fik besked på at forlade husene torsdag aften, har fået hjælp til genhusning. Resten fandt selv et sted at overnatte torsdag.
Årsagen til den pludselig rømning af ejendommene var, at Nyborg Kommune havde fået dokumenteret, at der ikke er foretaget tilstrækkelig brandsikring af de bærende bjælker under de fire huse.
Det betyder, at der i tilfælde af brand i kældrene vil være betydelig fare for, at husene vil styrte sammen.