Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, er onsdag kommet på besøg i Storbritannien, inden han dagen efter ventes at mødes med EU’s ledere.
Zelenskyj mødtes ved middagstid med premierminister Rishi Sunak.
Sunak siger, at han håber på en afgørende ukrainsk sejr i krigen mod Rusland allerede i år.
– Vores mål forbliver at sikre en ukrainsk sejr i denne konflikt, siger Sunak under den ukrainske leders besøg i Downing Street 10.
Zelenskyj skal også mødes med kong Charles, og han skal tale til det britiske parlament.
Der har været spekulationer om, hvorvidt Zelenskyj kommer til Bruxelles, når europæiske ledere torsdag samles til EU-topmøde.
Besøget i Bruxelles er endnu ikke officielt bekræftet, men en EU-diplomat siger onsdag til Reuters, at Zelenskyjs besøg i Bruxelles vil blive gennemført torsdag.
Dermed er EU – måske til skuffelse for EU-toppen i Bruxelles – havnet som nummer tre på listen over Zelenskyj besøg siden krigens start.
Det første besøg gik naturligt nok til USA, som under krigen igen har vist sig som den toneangivende part i Nato og som den reelle leder af Vestens håndtering af krigen.
Zelenskyj har også gentagne gange rost Storbritannien for ligesom USA at være langt fremme med at donere våben til Ukraine og indføre sanktioner mod Rusland.
Storbritannien havde eksempelvis allerede besluttet at sende Challenger 2-kampvogne til Ukraine, mens Tyskland igennem længere tid blokerede andre EU-lande i at sende tyskproducerede kampvogne afsted.
Tyskland vakte også før krigen opsigt ved at blokere Estland fra at sende tyskproduceret artilleri til Ukraine kort før den russiske invasion.
Samtidig har Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, igennem en længere periode fortsat med samtaler med Ruslands præsident, Vladimir Putin, selv om det formelt er Ukraine, der skal afgøre, hvornår landet vil forhandle om og eventuelt sluttes fred.
Det har givet EU’s ellers omfattende økonomiske og militære støtte til Ukraine ridser i lakken.
Tyskland er dog siden vendt rundt. Landet har nu åbnet for, at andre EU-lande må sende tyskfremstillede Leopard-kampvogne til Ukraine.
Samtidig vil Tyskland selv sende både Leopard 1-kampvogne og Leopard 2-kampvogne til Ukraine.
Danmark vil i et samarbejde med Tyskland og Holland tilbagekøbe og donere mindst 100 Leopard 1-kampvogne, som er udfaset og står opmagasineret.