05. jan. 2023 - 15:12

UHYGGELIGT MØDE! Jæger tæt på at skyde naturfotograf




Det var ved at gå helt galt, da en naturfotograf tirsdag d. 3 januar var ved at blive skudt af en jæger i Odense Fjord.

Naturfotografen, Rudi Buhl, lå camoufleret og skjult ved bredden i sin jagt på at få nogle gode billeder af en flok ænder.

Uheldigvis var der dog også en anden person på jagt efter ænder i området. Denne person brugte dog ikke et kamera, men derimod et halvautomatisk haglgevær.

Naturfotografen Rudi Buhl havde ligget på lur i flere timer, da han pludselig lagde mærke til noget der kom flydende ude på vandet.

“Ænderne var stille og roligt ved at komme hen mod mig, så jeg kunne få nogle rigtig gode billeder. Men så pludseligt kigger jeg ud til venstre og ser jægeren komme drivende rundt om hjørnet. Jeg retter mit kamera mod ham. Og der kigger jeg så direkte ind i jægerens geværløb. Fuck, tænkte jeg bare. Og lige i det, at jeg tænker fuck, så siger det ‘bang, bang’! Jeg når ikke at give mig til kende, inden at han skyder,” fortæller Rudi Buhl, der heldigvis ikke blev ramt.

Rudi Buhl har selv jagttegn og blev derfor rasende, da han ved, at jægeren blandt andet var alt for tæt på land ved sit skud.

“Så rejser jeg mig selvfølgelig op med det samme og råber og skriger af ham. ‘Hvad bilder du dig ind, mand!'”, fortæller Rudi Buhl.

Som jæger kender Rudi Buhl reglerne for jagt. Han fortæller, at jægeren har handlet yderst uhensigtsmæssigt.

“Man må slet ikke skyde så tæt på land. Og derudover må man slet ikke skyde ind mod land. Han kan jo ikke se, om der er nogle mennesker som mig, der fotograferer eller andet,” siger Rudi Buhl.

Intet spor af jægeren

Rudi Buhl forsøgte efterfølgende at finde jægeren, men uden held. Jægeren har vidst, at han har handlet forkert i situationen. Det er Rudi overbevist om. Og derfor har jægeren ikke ønsket at tage kontakt, mener han.

“Der er ingen tvivl om, at han så mig. Altså, han så mig ikke inden han skød, men efter kunne han umuligt have undgået at se mig. Men han ville altså ikke snakke med mig. Jeg prøvede at se, om jeg kunne finde hans bil efterfølgende. Han er jo måske bare sejlet over på den anden side af fjorden. Jeg kunne i hvert fald ikke finde ham nogen steder,” afslutter Naturfotografen Rudi Buhl.

Rudi Buhl vil meget gerne i kontakt med jægeren, så han kan sikre sig, at det ikke vil gentage sig.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER