17. aug. 2024 - 22:26

Uge gammel baby voldtaget på puslebordet

Arkivfoto


Retten anser læge for at være så farlig, at han skal indespærres på ubestemt tid

Mange vil nok regne lægegerningen for agtværdig, og læger anses vel af de fleste for gode samfundsborgere. I den anden ende af skalaen findes seksualforbryder og helt i bunden, pædofile.

Indtil anholdelsen i december 2022 hørte en i dag 34-årig mand til den første kategori. Fredag ved Retten i Hillerød fik han retsformandens ord for, at han nu hører til den sidste.

Lægen er dømt for at voldtage og på anden måde krænke sine egne døtre. For at have filmet det og delt det i et internationalt pædofilt netværk.

Overgrebene fandt sted i foråret 2022 og frem til efteråret samme år.

Og da døtrene er født i henholdsvis 2019 og 2022, kræver det ikke megen hovedregning at nå frem til, at de var helt små – den yngste var baby – da overgrebene fandt sted. Det første skete, da pigen var kun en uge gammel.

Sagens anklageskrift beskriver i detaljer, hvordan lægen misbrugte sine døtre og filmede det. Babyen blev blandt andet misbrugt på puslebordet.

Ved overgrebene gjorde faderen sågar brug af sin lægeviden, idet han flere gange bedøvede den ældste pige med Stesolid, inden han forgreb sig på hende.

Overgrebene blev optaget og delt i et internationalt pædofilt netværk kaldet “Tarantula”, på dansk “tarantel” et andet ord for fugleedderkop.

Både i USA, Storbritannien, Australien og Frankrig er der anholdt medlemmer af netværket, som har forgrebet sig på deres egne børn, optaget det og delt det.

Anklagemyndigheden har i flere af forholdene gjort gældende, at der skal dømmes efter straffelovens voldtægtsparagraf. Lægen har erkendt at have begået overgreb, men nægter sig skyldig, for så vidt angår voldtægt.

Retsformand Ulla Tange Christensen læser fredag eftermiddag op fra dommens præmisser.

I enkelte tilfælde får lægen medhold i, at der ikke var tale om voldtægt. Men i langt de fleste forhold er der dømt for voldtægt eller forsøg på dette enten i form af, hvad der i straffeloven kaldes for “samleje” eller “andet seksuelt forhold end samleje.

Ifølge Ulla Tange Christensen har hun og de to domsmænd, som flankerer hende, været enige om dommen, både angående skyldsspørgsmålet og angående spørgsmålet om forvaring.

Forvaring er en såkaldt foranstaltning, som reelt betyder, at man indespærres i et fængsel på ubestemt tid. Forvaring bruges i sager, hvor gerningsmanden anses for at være så farlig, at samfundet skal skærmes mod ham, og at tidsbestemt straf ikke er tilstrækkelig.

Ved retsmødets slutning forlangte anklager Bente Schnack fra Nordsjællands Politi, at den 34-årige læge skal være varetægtsfængslet under en eventuel ankesag eller frem til fuldbyrdelsen af forvaringsdommen påbegyndes.

Det havde forsvarsadvokat Birgitte Schack ingen protester imod. Og sådan blev det. Den dømte overvejer, om han vil anke forvaringsdommen til Østre Landsret.

Som han stod i retssalen lignede han en almindelig yngre mand. Høj, slank og med mørkebrunt hår. Og før han skulle gå med de ventende kriminalbetjente fra Nordsjællands Politi, gav han sin advokat et lidt akavet kram.