12. apr. 2023 - 10:23

Våben blev brugt i massedrab med fem ofre – nu er våbnet sat til salg!

www.presse-fotos.dk


Borgmester ærgrer sig over auktion af mordvåben i masseskyderi.

Den stormgeværs-lignende riffel, som mandag blev brugt i et masseskyderi i Louisville, bliver sat til salg via en offentlig politiauktion.

Dermed kan enhver interesseret anskaffe sig selvsamme våben, der blev brugt til at dræbe fem bankansatte i den amerikanske delstat Kentucky.

Ifølge lokal lov er det nemlig ulovligt for myndighederne at destruere våbnet, lyder det fra den demokratiske Louisville-borgmester, Craig Greenberg, ifølge avisen The Guardian.

– Tænk lige over det. Mordvåbnet kommer engang til at være tilbage på gaden som resultat af loven i Kentucky, siger Craig Greenberg tirsdag på en pressekonference.

Borgmesteren mistede selv en privat ven i skyderiet.

Gerningsmanden købte ifølge The Guardian mordvåbnet seks dage før skyderiet i banken Old National Bank, hvor han selv var ansat.

– Lad os destruere ulovlige våben og våben, der er blevet brugt til at dræbe vores venner og naboer. Vi er nødt til at gøre mere, end vi allerede har gjort, siger Craig Greenberg.

Skyderiet er blot et af mange i USA på det seneste, som har antændt debatten om den amerikanske våbenlovgivning.

Men enhver stramning af amerikanernes adgang til våben bliver som regel affejet af Det Republikanske Parti.

Delstatssenatet i Kentucky er kontrolleret af republikanerne.

Craig Greenberg kommer samtidig med en appel til delstatssenatet om afgive ansvaret for at tackle våbenvold til lokale kommuner.

– Lad Louisville træffe sine egne beslutninger om at mindske antallet af ulovlige våben på gaderne, siger han.

– Jeg er ligeglad med jeres fingerpeg. Jeg er ligeglad med bebrejdelse. Jeg er ligeglad med politik. Jeg er kun interesseret i at arbejde sammen med de statslige lovgivere om at gøre noget betydningsfuldt for at redde liv.

Gerningsmanden i skyderiet nåede ifølge The Guardian også at såre otte andre – to kritisk – før politiet skød og dræbte ham.

LÆS OGSÅ: Linse Kessler rejser til Ukraine for at hjælpe både børn og hunde