04. apr. 2023 - 14:00

Mirakel-baby genforenet med mor 54 dage efter jordskælv

Foto: Derya Yaniks Twitter 


Da jordskælvet ramte Tyrkiet og Syrien i starten af februar bragte det mange dødsofre. Op mod 50.000 mennesker har mistet livet. Redningsarbejdet har været stort og mange frivillige har hjulpet de overlevende ud af murbrokkerne. Den ene af de overlevende er babyen på billedet.

Pigen havde ligget under murbrokkerne i 128 timer, før redningen ankom. Moren til den lille pige var ikke blevet oplyst fundet, og man har hidtil troet, at hun ikke overlevede jordskælvet. Lige ind til i sidste uge.

Det skriver CBS News.

Babyen, der fik kælenavnet Gizem, som betyder mysterium på tyrkisk, er blevet behandlet på hospitalet og var under opsyn af myndighederne.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: MINDEHØJTIDELIGHED FOR OFRENE FOR JORDSKÆLVET I TYRKIET

Men da et familiemedlem kontaktede myndighederne, blev der lavet en DNA-test som viste, at Gizems mor var i live og lå på et andet hospital i byen Adana.

Den tyrkiske Familie og Socialminister, Derya Yanik, har delt historien om mirakelbabyen på twitter. Ministeren var med, da baby og mor blev genforenet på morens hospitalsseng

“Det var et smukt og glædeligt øjeblik. At genforene en mor med hendes barn er en af de bedste gerninger, man overhovedet kan gøre”, fortæller ministeren i videoen.

LIGE NU LÆSER ANDRE: VIS OS DIT BEDSTE BILLEDE OG VIND KONKURRENCEN!

Nu har Gizem og moren kun hinanden, da både hendes far og to brødre ikke overlevede jordskælvet.

Indtil nu er 1.774 børn blevet genforenet med deres familier.