07. feb. 2023 - 12:32

Mand dømt i 28 år gammel sag om voldtægt og drab: Han faldt om i retten




I 1995 blev den norske teenager Birgitte Teng udsat for et brutalt drab, der sendte chokbølger gennem Norge – nu er en mand dømt i retten 28 år efter mordet.

Den dømte mand er den 52-årige nordmand Johny Vassbakk, der nægter sig skyldig.

Retten var ikke i tvivl om, at det var Johny Vassbak, der voldtog og myrdede den unge pige i midten af 90’erne.

Da dommen blev læst op faldt den dømte 52-årige mand om i retssalen. Det skriver norske NRK.

“Vi ved ikke, hvordan det går med ham. Dette var en tydelig fysisk reaktion. Jeg har aldrig oplevet det i en retssal før,” siger tv-stationens reporter, Olav Rønneberg til det norske medie.

Mordet på Birgitte Teng

Den 17-årige Birgitte Teng blev fundet livløs i en busk få hundrede meter fra hendes hjem på øen Karmøy i det sydvestlige Norge. Restmedicinske undersøgelser viste efterfølgende, at det unge teenager var blevet voldtaget forinden mordet.

Indtil nu har politiet ikke kunne finde den skyldige. Det er ved hjælp af ny DNA-teknologi, at politiet nu har kunne identificere gerningsmanden.

Johny Vassbak sagde i retten, at han slet ikke mindes at have mødt Birgitte Teng på noget tidspunkt. Men de nye DNA-beviser siger, at hans DNA blev fundet på pigens strømper.

“Vi mener, det er bevist ud over enhver tvivl, at tiltalte har begået et seksuelt overgreb og dræbt Birgitte Tengs i 1995,” sagde anklageren.

Mandag blev Johny Vassbakk dømt skyldig i voldtægt og mord, der sender ham 17 år bag tremmer. Derudover skal han betale 600.000.- til begge af familiens forældre i erstatning.