03. apr. 2023 - 10:31

Kvinde efterlyst for bombeangreb på café

Arkivfoto


Kvinde efterlyst for eksplosion i café i Sankt Petersborg.

En kvinde i tyverne er efterlyst for bombeangrebet søndag på en café i Sankt Petersborg, hvor den kendte prorussiske blogger Vladen Tatarskij blev dræbt. 

Nyhedsbureauet Interfax skrev ifølge NTB, at kvinden var anholdt. Flere russiske medier har dog senere skrevet, at hun er efterlyst.

Det russiske politi mener, at den anholdte kvinde overrakte en gipsbuste fyldt med sprængstoffer til den kendte blogger kort før eksplosionen.

32 mennesker blev såret. Ti af dem alvorligt. 

Den mistænkte kvinde er blevet identificeret som Darya Trepova af flere russiske medier.

Det russiske indenrigsministerium har imidlertid ikke henvist til drabet på Tatarskij på den hjemmeside, hvor kvinden efterlyses. 

Det russiske udenrigsministerium hylder den dræbte blogger Vladen Tatarskij, der var 40 år, som en “vogter af sandheden”.

– Bloggere som Vladen Tatarskij er vogtere af sandheden. Russiske journalister er konstant udsat for trusler om repressalier fra Kyiv-regimet, siger det russiske ministeriums talskvinde, Maria Zakharova, på Telegram. 

Samtidig kritiserer hun Vesten for at være dobbeltmoralsk. 

– Manglen på vestlig fordømmelse på baggrund af bekymringen for journalisters sikkerhed og fri presse taler for sig selv, skriver hun. 

Eksplosionen skete på caféen Street Food Bar No. 1 i centrum af Sankt Petersborg tidligt søndag aften.

Vladen Tatarskij, hvis rigtige navn var Maxim Fomin, var en af de mest fremtrædende af Ruslands krigsbloggere. 

Han havde 560.000 følgere på det sociale medie Telegram. Her skriver mange krigsveteraner og korrespondenter om Ruslands krig i Ukraine – også med kritik af de russiske styrkers ledelse.

Tatarskij kom fra Donetsk i det østlige Ukraine.