28. dec. 2022 - 17:17

Flere mystiske dødsfald: Russiske rigmænd dør på stribe




Siden krigen i Ukraine startede er adskillige russiske rigmænd afgået ved døden på meget mystisk vis.

Senest juledag hvor den russiske mangemillionær, Pavel Antov, angiveligt skulle have valgt at hoppe ud fra tredje sal på et hotel i Indien, hvor han netop havde fejret sin 65-års fødselsdag. Tre dage forinden var hans ven, 62-årige Vladimir Bidenow, fundet omkommet på samme hotel. Han var eftersigende død af et slagtilfælde. De to mænd var sammen på ferie i Indien.

Det skriver DR.

De to dødsfald er de seneste i rækken af en lang liste af russiske rigmænd, der på mystisk vis er omkommet efter krigen i Ukraine begyndte.

Tilbage i september var endnu en rigmand faldet ud fra en bygning. Dengang var der tale om chefen for det russiske olieselsskab LUKoil, Ravil Maganov, der angiveligt var faldet ned fra 6. sal på det hospital, hvor han var indlagt. I en pressemeddelelse fra selsskabet LUKoil skriver de dog, at Ravil Maganov døde efter sygdom.

Senere samme måned var den gal igen. Denne gang var forretningsmanden Ivan Petjorin faldet over bord på sin yacht og blev senere fundet druknet.

Seneste dødsfald skyldes angiveligt kritik af russisk missilangreb

Den seneste i rækken af døde russiske rigmænd, Pavel Antov, havde efter sigende været ude med kritik af et russisk missilangreb på Ukraine inden sin død. Han var medlem af præsident Putins parti ved navn ‘Forenet Rusland’. Da der tilbage i juni blev gennemført et russisk missilangreb på en boligblok i Kyiv, så var Pavel Antov angiveligt ude med kritik af angrebet. Ifølge BBC havde han kaldt missilangrebet for “terror” på en beskedtjeneste ved navn Whatsapp.

Pavel Anton forsøgte efterfølgende at trække i land. Han skrev i hvert fald, at han støttede præsident Putin og at beskeden var skrevet af en anden person.

Den nu afdøde Pavel Anton grundlagde firmet ‘Vladimirsky Standart’, der blandt andet er producent af pølser. Derudover var han i byrådet i storbyen Vladimir cirka 100 kilometer øst for Moskva.

I alt er 14 prominente russiske rigmænd på mystisk vis døde efter invasionen af Ukraine, skriver DR.

Følg dine daglige nyheder på ONP’s Facebook her