16. aug. 2024 - 12:51

Falsk video om drab på 14-årig pige spredes hastigt




Natten til 23. juli fandt politiet i Landskrona i Skåne en livløs 14-årig pige, der var svært lemlæstet og kort efter blev erklæret død.

Nu har hændelsen fået stor international opmærksomhed, efter at en video er blevet spredt på medietjenenesten X, det tidligere Twitter.

Her fortælles den falske historie, at hun blev “myrdet af muslimske indvandrere”.

Det er den samme konto på X, som for kort tid siden spredte lignende falske oplysninger om tre knivdræbte småpiger i Southport i England, rapporterer de svenske medier TT og SVT.

Filmen, der nu spredes på X om den 14-årige pige, er med tekster på mange forskellige sprog, heriblandt engelsk, polsk, spansk, tyrkisk og hebraisk.

Videoen viser visse dele af drabet på den 14-årige pige. En 15-årig pige er siden varetægtsfængslet mistænkt for drab. Endnu en pige, der er under den kriminelle lavalder, mistænkes. Hun er i de sociale myndigheders varetægt.

Videoen, der nu cirkulerer især uden for Sverige, idéholder to spektakulære detaljer ifølge SVT.

Dels den forkerte påstand, at den 14-årige er blevet dræbt af kvindelige muslimske indvandrere.

Og dels et lille gult symbol, der lyser op i videoen.

Det tilhører en X-konto, “Europe Invasion”, som var med til at sprede falske historier om knivdrabene på tre små piger i Southport nær Liverpool 29. juli måned. Og som bidrog til de højreradikale antimuslimske optøjer, som efterfølgende ramte mange engelske byer.