24. mar. 2023 - 16:01

Dansk flyrute genåbner
Ruten mellem Midtjyllands Lufthavn ved Karup og Københavns Lufthavn åbner igen for passagerflyvninger den 17. april.

Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Der vil være fire daglige afgange med Danish Air Transport (DAT) mellem de to lufthavne fra mandag til torsdag, fremgår det. Fredag vil der kun være afgange om eftermiddagen.

Det var også DAT som fløj på ruten, inden den lukkede for passagerafgange i december 2022.

Torsdag skrev regeringen under på en toårig aftale om statsstøtte til lufthavnen på 4,2 millioner kroner om året.

– Vi har støttet op om at få genetableret ruten til Midtjyllands Lufthavn, som er en vigtig lufthavn, der er med til at binde Danmark sammen, lyder det fra Peter Krogsgaard, som er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, i pressemeddelelsen.

– Derfor er det også glædeligt, at regeringen har besluttet at støtte lufthavnen økonomisk.

Ifølge Københavns Lufthavn er lufthavnen ved Karup vigtig for byerne omkring lufthavnen. Lufthavnen henviser til, at der i 2019 var 111.000 passagerer på ruten mellem de to lufthavne.

Torsdag oplyste TV Midtvest, at tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 22.000 passagerer på ruten i 2021.

Lufthavnen lukkede ned på grund af for få passagerer.

– Her i perioden, hvor den har været lukket, er det gået op for mange, hvor vigtig lufthavnen er, så det er en god nyhed, at der nu kan komme fly i luften igen, sagde transportminister Thomas Danielsen (V) torsdag til TV Midtvest.

Peter Krogsgaard mener, at genåbningen får stor betydning for erhvervslivet, som ifølge ham savner en direkte rute mellem Midtjylland og København, lyder det i pressemeddelelsen.

Midtjyllands Lufthavn har over de seneste ti år leveret flere underskud, oplyste TV Midtvest torsdag. Men det betyder ikke, at lufthavnen ikke har en berettigelse, sagde transportministeren torsdag til mediet.

Midtjyllands Lufthavn ejes af kommunerne i Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg.