21. aug. 2024 - 13:14

Tidligere imam tiltalt for at billige terror




En tidligere imam er i dag for retten i forbindelse med en sag, hvor han er tiltalt for at billige terror.

‘Jeg er godt klar over, at Hamas er på EU’s terrorliste, så der er lidt følsomhed over, hvad man kan sige om dem. Derfor undgår jeg at snakke specifikt om dem, men svarer lidt udenom og taler om situationen generelt, da jeg under udsendelsen bliver spurgt om at juble efter angrebet’

Nogenlunde sådan lød det for et kort øjeblik siden i retssalen fra den tiltalte Mohamad Khani.

Adspurgt af forsvareren forklarer han også:

‘Jeg havde lavet min research inden, men spørgsmålene fik jeg først i studiet. Så mine svar kom på stående fod og spontant’

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Mohamad Khani har været imam i moskéen på Vibevej.

Anklageskriftet rummer lange citater fra hans snak i afsnittet “Har verden glemt Palæstina?” i podcasten “Det muslimer taler om”. Og ordene henviste specifikt til Hamas’ angreb, hævder Københavns Politi.

For eksempel sagde Khani blandt andet, at “det er selvfølgelig ærgerligt, at der er civile, der går bort” – og fortsatte med at sige, “at hvis man skal give nogen skylden, så er det 100 procent på besættelsesmagtens regning”.

Det skriver Ritzau.

Han er tiltalt for terroerbilligelse, og sagen ruller netop nu i retten.

Han afviser i retten, at han mener, at terror kan være legitim.

‘Modstand skal være inden for de regler og love der er. Hvis det er her i Danmark, så de danske regler,’ siger han.

‘Jeg siger entydigt, at de civile tab er sørgelige. Diskussion er mere et spørgsmål om, hvem der bærer den endelig skyld for, at et angreb som den 7. oktober finder sted. Det er ikke for at billige det, men for at sætte det i den rigtige ramme,’ lyder det også.

Den tidligere imam bekræfter dog tidligere også, at han opfatter drab på civile børn, kvinder og mænd som terror. Hvis der er tale om mænd i militærtjeneste for en besættelsesmagt, vil det være legitime mål, siger Mohamad Khani.

Sagen drejer sig om nogle specifikke udtalelser i et podcastprogram af 24syv, hvor han udtalte sig efter angrebet på Israel den 7. oktober.

Tiltalen er altså, at han billigede terror, selv nægter han sig skyldig.

Om sin situation forklarer han, at han indtil for nylig har været imam ved Imam Ali Moskeen på Vibevej i København, skriver Ritzau.