10. jun. 2024 - 20:46

Din iPhone bliver smartere: Apple lancerer ny AI

Apple lancerer ny AI kaldet Apple Intelligence
Apple lancerede den nye AI, samt et nyt samarbejde med ChatGPT til deres årlige "Worldwide Developers Conference". Foto: Apple


Teknologivirksomheden Apple integrerer kunstig intelligens (AI) i en række styresystemer til produkter som Iphone, Ipad og computere.

Det fortæller virksomheden på en præsentation i Cupertino i den amerikanske delstat Californien mandag.

Apple kalder den integrerede kunstige intelligens “Apple Intelligence”.

Den kunstige intelligens vil kunne bruges i en række apps og funktioner på virksomhedens enheder.

Det har længe været rygtet, at Apple ville integrere kunstig intelligens i styresystemer, da mange af dets konkurrenter – som Meta, Google og Samsung – allerede har AI-integration i flere af deres produkter.

På dagens præsentation har Apple præsenteret nyheder om IOS 18 til iPhones, watchOS 11 til AppleWatch og Mac OS Sequoia til Macbook og iMac.

Ud over nyheden om AI-integration kom det blandt andet også frem, at Apple vil tilføje det den såkaldte RCS-messaging (Rich Communication Service).

Det betyder, at man i fremtiden får mulighed for at sende billeder i høj opløsning og lave gruppechats med telefoner, som ikke har et Apple-styresystem, men eksempelvis bruger Android-styresystemet.

De nye opdateringer vil blive tilgængelige for almindelige brugere til efteråret. Allerede fra næste måned kan de blive tilgået i en såkaldt beta-version, som kan indeholde fejl og mangler.

Ved præsentationen er også Sam Altman, der er administrerende direktør i OpenAI, som særligt er kendt for ChatGPT, der er en såkaldt stor sprogmodel, der kan generere svar på brugeres spørgsmål.