23. jan. 2023 - 15:47

Svensk verdensstjerne sender kæmpe sviner til Rasmus Paludan: ‘Terrorist’




Paludan har modtaget en sviner af den svenske MMA-stjerne Khamzat Chimaev, der sender en hilsen til danskeren på Instagram.

Den svenske MMA-kæmper er en af nutidens største MMA-stjerner. Han har vundet 12 ud af 12 mulige kampe i UFC, der er den højst rangerende scene indenfor kampsporten MMA.

Svenskeren har slået et billede op af Rasmus Paludan på sin Instagram, hvor den dansk-svenske politiker står med en koran i hånden.

Til billedet skriver han følgende med blokbogstaver:

‘Han er en terrorist for os, jeg er muslim, men har aldrig været mod nogens religion, aldrig gjort, hvad han gør mod nogens religion. Hvorfor lader I ham gøre dette?’

(Artiklen fortsætter under billedet)

Screenshot af Khamzat Chimaevs Instagram-post.

Rasmus Paludan har flere gange brændt koraner af i Sverige. I lørdags gjorde han det foran den tyrkiske ambassade i Stockholm. Det var denne hændelse, der angiveligt fik MMA-stjernen Khamzat Chimaev til tasterne.

Flere højtstående tyrkiske politikere har også været ude at fordømme Paludans koranafbrændinger.

Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, udtalte sig sent lørdag om sagen.

“Ytringsfrihed er en fundamental del af demokratiet. Men hvad der er lovligt, er ikke nødvendigvis passende,” skrev han på sin officielle Twitter-profil.

Ramus Paludan har været ude at svare på kritikken fra Khamzat Chimaev.

“Chimaev skriver, at han (Paludan) er ‘terrorist for os’, fordi han selvfølgelig godt ved, at hvis han rent faktisk kaldte mig terrorist, så ville det få konsekvenser retligt,’ lyder det blandt andet fra Rasmus Paludan.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER