22. nov. 2022 - 9:11

Store bryllupsdag i Randers: Fire vielser i timen

Foto: Presse-fotos.dk 


Det er ikke dagen, men datoen, der er vigtig, når to mennesker bliver forenet i ægteskab. Det kan de også mærke i Randers, hvor hele 14 par har booket en tid på rådshuset for at få datoen 22.11.22. skrevet i vielsesattesten.

Det oplyser TV2 Østjylland

Selvom parrene ikke får forårssolskin, men må klare sig november skyer, så er det måske en god ide at vælge en dato, som især mændene har en tendens til at glemme. Det fortæller Hanne Kristensen, der er faglig leder i Borgerservice i Randers.

“Vi har en erfaring med, at mange gerne vil giftes på en speciel dato. Manden kan i hvert fald altid huske den, griner Hanne Kristensen. ‘

Det er dog ikke alle kommuner, der tilbyder vielser på hverdage. Men i Randers er de altid klar, når det er en dato, der har en speciel kombination, eller bare er nem at huske. For erfaring viser, at der altid er nogen, der gerne vil have den specielle dato skrevet i vielsesattesten.

“Uanset hvilken dag det er på året, om det er en mandag eller onsdag, er der altid nogle, som gerne vil giftes, når det er en speciel dato. Så er der altid efterspørgsel”, fortæller Hanne Kristensen til TV2 Østjylland.

Derfor bliver det også en travl dag for Hanne Kristensen og giftefogeden, når de skal være klar til at afholde fire vielser i timen fra klokken 10 tirsdag formiddag.