10. jan. 2023 - 11:01

Politimedarbejder erkender: Hackede telefoner og filmede kvinder i omklædningsrum
En tidligere politimedarbejder hos Østjyllands Politi har gennem flere år hacket sig ind på kollegaers telefoner og kopieret indholdet. Det erkender personen ved Retten i Århus.

Medarbejderen er tiltalt for en række andre forhold, hvor der blandt andet er blevet hacket 140 telefoner, og downloadet blufærdighedskrænkende materiale.

Udover hacking og kopiering af indhold, er medarbejderen også tiltalt for at filme kvindernes omklædningsrum på Aarhus Politigård. Her har medarbejderen filmet kvinderne gennem nøglehullet i døren ind til omklædningsrummet.

LIGE NU LÆSER ANDRE: SÅDAN DØDE SIDNEY LEE

Igennem sin advokat har den tiltalte erkendt hovedparten af anklagerne, i en sag, som senioranklageren kalder “usædvanlig og ret omfattende”.

Senioranklageren har i sine indledende bemærkninger forklaret, at it-medarbejderen har tilbudt kollegaerne at kigge deres telefon igennem, så de kunne være sikre på, at deres telefon var kompatibel med politiets systemer.

Herefter har medarbejderen kopiret al indholdet på de telefoner, kollegaerne har overdraget til medarbejderen.

LÆS OGSÅ: 108 DYR DØDE DA GRISETRANSPORT VÆLTEDE

Filerne og al materiale er umiddelbart ikke blevet delt til andre, og den tiltalte kan se frem til fem planlagte dage, hvor mange af kollegerne fra Østjyllands Politi kommer til at sidde i retssalen.

Det kan dog være, at medarbejderens delvise tilståelse kan være grund til, at det bliver til færre retsdage, fortæller anklageren.