10. mar. 2023 - 14:49

Rusland truer Danmark




Truslen vedrører efterforskningen af sabotagen på Nord Stream 1 og 2.

Truslen går nærmere bestemt ud på, at Rusland vil dele korrespondance, som landet har haft med Danmark vedrørende sabotagen, der blev udført d. 22 september sidste år i Østersøen Sydøst for Bornholm.

Jakob Illeborg, der er B.T.s internationale korrespondent fortæller i en artikel i B.T., at det kan gå begge veje.

“Jeg synes, at man skal tage alt, hvad russerne siger med et forbehold. Der har vist sig ikke at være hold i mange af de ting, som de har sagt. Men der selvfølgelig også en mulighed for, at den korrespondance indeholder noget inkriminerende,” siger Jakob Illeborg til B.T.

Det er ifølge B.T. lederen af den russiske FN-mission, Dmitrij Poljanskij, der har udtalt følgende til en amerikansk YouTube-kanal ved navn The Dive with Jackson Hinkle:

“For at være transparente vil vi offentliggøre hele korrespondancen snart og dele den med medlemmerne af Sikkerhedsrådet, siger lederen af den russiske FN-mission og fortsætter:

“Vi bliver ikke involveret i efterforskningen. Ikke fordi vi ikke vil, men fordi de holder os på afstand. De nægter os adgang til information, de nægter os deltagelse, uagtet at vi er en påvirket part.”

LÆS OGSÅ: Rasmus Paludan sigtet for overgreb