27. feb. 2024 - 11:04

River sidespejlene af biler på privat grund: Hjælp politiet med at fange dem.
Politiet bliver i disse dage kimet ned af bilejere, der står op til manglende sidespejle på deres biler. Spejlene er blevet stjålet mens bilerne har været parkeret i indkørslen eller i carporte.

Nu har politiet fået fat på overvågningsmateriale fra forskellige adresser og derfor søger man nu hjælp i offentligheden.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Vi har uden tvivl haft en decideret bølge af tyverier, hvor gerningsmændene er gået målrettet efter sidespejle på de dyrere bilmærker, som hver især har en værdi af flere tusinde kroner,” siger vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi Martin Frank Rasmussen i pressemeddelelsen.

Politiet har fået op mod hundrede anmeldelser om sidespejle som er blevet pillet af biler i Østjylland.

Bil -og boligejere har indsendt materiale, som politiet kan gå efter, men der er fortsat brug for hjælp fra borgere, som har set noget mistænkeligt og i den forbindelse kan hjælpe politiet.

”Vi har ikke noget konkret bud på, hvem gerningsmændene er, men vi ved, at de oftest arbejder flere personer sammen og bærer rygsække. De er typisk maskerede og bærer handsker og mørkt tøj, og i nogle tilfælde har vi også set eksempler på, at de cykler rundt fra bil til bil,” siger Martin Frank Rasmussen.

Politiet kan kontaktes på 114.