28. mar. 2023 - 15:05

Støjberg beskylder Løkke for slap udlændingepolitik

https://presse-fotos.dk/


En ellers stille debat i Folketingssalen tog pludselig fart, da Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, beskyldte regeringen for at slække på udlændingepolitikken.

Støjberg har tidligere været udlændingeminister, da Lars Løkke Rasmussen (M) var statsminister, men siden har de dannet hver deres parti. Tirsdag beskyldte hun Løkke for at have gjort op med deres linje i udlændingepolitikken.

– Jeg bar det i hjertet. Derfor er jeg uendelig trist over, at Lars Løkke Rasmussen ikke bar det i hjertet og nu gør op med den grundsten, det er at få sendt folk hjem, der ikke længere har brug for vores beskyttelse, siger Inger Støjberg.

Rød blok har vundet to valg i streg, men Socialdemokratiet valgte efter valget i 2022 at danne en flertalsregering, hvor Løkke blev udenrigsminister.

Han har siden sin statsministertid erkendt, at visse love fra den tid kun blev vedtaget i et forsøg på at udstille Socialdemokratiet.

Han mener selv, at han er blevet mere nuanceret. Under valgkampen kaldte han Socialdemokratiets idé om et modtagecenter i eksempelvis Rwanda for “symbolpolitikkens overmand”.

Men han afviser Støjbergs påstand.

– Men det er der ikke tale om. Det er at overgøre og overfortolke ting. Jeg står fuldstændig på mål for, at når man søger asyl, er det, fordi der er en særlig situation, og hvis den ændrer sig, skal man hjem.

– Det kan bare ikke være så hårdkogt et synspunkt, for så har man et hjerte af is, hvis man ikke også kan se lidt praktisk på det, siger Løkke.

Han mener, det er meningsløst at sende unge pige hjem, hvis de er i gang med at tage en uddannelse, som kan føre til job, hvor Danmark mangler hænder.

Som det eneste parti i regeringen ønsker Moderaterne at hjemtage de mødre og børn, som sidder i lejre i Syrien.

Svaret falder Inger Støjberg for brystet.

– Det er meget sjældent, jeg bliver beskyldt for at have et hjerte af is, men det kan jeg så forstå, at jeg har i dag.

– Det var noget, Lars Løkke Rasmussen stod fuldstændig på mål for, troede jeg, da vi lavede det sammen i sin tid. Der er en grund til, at folk skal hjem igen.

– Det er selvfølgelig, fordi man skal hjem og bygge sit land op igen, når der er fred. Det er fuldstændig rimeligt, sådan har det altid været, når det handler om udlændinge- og flygtningepolitik, siger Støjberg.