25. aug. 2023 - 13:15

Rasmus Paludan om forbud mod koran-afbrændinger: Voldsmændene har vundet over demokratiet!
Den stærkt islam-kritiske Rasmus Paludan er meget vred over, at regeringen nu vil fremsætte lovforslag, der vil forbyde afbrænding af Koranen på offentlige steder.

“Dermed har voldsmandens veto vundet. Vi har demokrati og ytringsfrihed her i landet, men demokratiet er kommet i knæ, fordi nogle mennesker er blevet sure over, at vi har brugt ytringsfriheden til at kritisere deres religion,” siger Rasmus Paludan til presse-fotos.dk

Rasmus Paludan har ved flere lejligheder brændt udgaver af Koranen af i både Danmark og Sverige. Det har han brugt sin demonstrations- og ytringsfrihed til at gøre.

Over for det står, at muslimer betragter Koranen som en hellig bog, som det ifølge islam ikke er tilladt at brænde af. Der har været trusler fra muslimske grupper mod Danmark og danske borgere som følge af de koranafbrændinger, som Rasmus Paludan og andre har foretaget.

Regeringen mener derfor, at et forbud er nødvendigt af hensyn til landets og borgernes sikkerhed.

LÆS OGSÅ: Regeringen: Koranafbrændinger bliver forbudt

“Men jeg skal nu nok komme til at finde måder at kritisere islam på alligevel,” siger Rasmus Paludan, der også er parat til at udfordre loven. Men om det skal ske ved at foretage koran-afbrændinger, ved han ikke endnu.

“Jeg udelukker ikke noget. Men jeg vil gerne se lovforslaget i sin helhed, førend jeg foretager mig noget,” siger Rasmus Paludan, der umiddelbart mener, at lovforslaget er i strid med menneskerettighederne.

“Der er mange måder at kritisere islam på. Det vil jeg koncentrere mig om i fremtiden. Og jeg så vil så koncentrere mig om at samle vælgererklæringer, så Stram Kurs kan komme i Folketinget til næste valg,” siger han.

Rasmus Paludan fik i 2019 en betinget fængselsdom for racisme.

Arkivfoto