17. jul. 2023 - 16:54

Mette Frederiksen om debat om opsparing til ældrepleje: Nødvendigt!
Det er nødvendigt at diskutere fremtidens velfærd.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S), efter at Socialdemokratiets politiske ordfører har åbnet diskussionen om, hvorvidt det er nødvendigt, at lønmodtagere bidrager til velfærdsydelser i alderdommen.

– Jeg hører vores ordfører starte en nødvendig debat om, hvordan fremtidens velfærd skal se ud, siger Mette Frederiksen.

Udmeldingen kommer på vej ind til et møde i Bruxelles mandag, hvor statsministeren for første gang kommenterer debatten.

Den blev indledt af Moderaterne, der kom på banen med et forslag om, at danskerne i fremtiden selv skal spare op til en del af ældreplejen. Og mandag fulgte Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, trop med sit eget bud.

Til Jyllands-Posten siger Christian Rabjerg Madsen, at der er brug for en diskussion om en trepartsaftale, som sikrer, at alle danskere sparer op til “nogle velfærdsrettigheder i vores alderdom, sådan at vi får løftet dem, der har mindst”.

Selv om regeringen ikke er klar med et udspil på området, er debatten nødvendig, mener Mette Frederiksen.

– Jeg tror ikke, der er nogen af os, der kan lægge til grund, at det én til én bliver, som det plejer at være. Men det betyder ikke, at vi skal over til en helt anden samfundsmodel. Det skal vi ikke.

– Men vi står over for kæmpe store udfordringer, og det bliver vi nødt til at forholde os til, siger Mette Frederiksen.