09. jan. 2023 - 20:38

Magrethe Vestager på Rådhuset: Vi støtter Ukraine – en virksomhed og et liv ad gangen
Over tusind danskere og ukrainere var mandag aften mødt op på rådhuset til et stort arrangement med specifikt fokus på ukrainske kvinder og iværksætteri. Flere prominente navne holdte taler – blandt andre den danske EU-kommissær Magrethe Vestager.

I 2022 er mere end 30.000 ukrainere flygtet til Danmark som konsekvens af Ruslands brutale invasion af landet. Størstedelen er kvinder, ældre og børn. I den forbindelse er flere danske organisationer og fonde gået sammen om et uddannelsesprogram, der skal hjælpe flygtede Ukrainere med at blive iværksættere i Danmark.

Blandt talerne på scenen i rådhussalen var flere repræsentanter fra store firmaer som Google, Danske Bank og Zalando. Derudover talte den Ukrainske ambassadør, samt flere eksperter i iværksætteri. Den danske EU-kommisær, Magrethe Vestager, holdte også en tale foran de mange fremmødte på Rådhuset.

”Vi har et ønske om at holde eksisterende virksomheder i live, samt at åbne en masse nye – nogle af disse nye virksomheder er i jeres hænder,” sagde Vestager med henblik på de mange Ukrainere i salen.

”En masse nye virksomheder vil betyde, at vi kan sætte tusinder af mennesker i arbejde, og det er vigtigt. Jeg syntes, at det program, som vi har lanceret her i dag er meget vigtigt. Det bringer folk sammen. Offentlige og private. Det bringer ressourcer sammen. Talent. Færdigheder. Og vigtigst af alt, så bringer det Ukraine og Danmark endnu tættere på hinanden”.

Magrethe Vestager gav i sin tale udtryk for sin medfølelse og fulde støtte til det ukrainske folk.

”Ukraine har vores fulde støtte til krigen er vundet. Europa har brug for et frit og selvstændigt Ukraine som nabo, som samarbejdspartner og med tiden som en del af den europæiske union. Uanset hvor længe det vil tage, så vil Europa støtte Ukraine hele vejen.”

Hun understregede, at Ukrainerne vil kunne regne med Danmark hele vejen. Og at europæerne vil hjælpe til med at genopbygge Ukraine når tiden kommer.

”Med vejledning fra det ukrainske folk, så vil vi sammen genopbygge, hvad der er blevet ødelagt. En virksomhed og et liv ad gangen”.

Bag initiativet til uddannelsesprogrammet om iværksætteri står en lang række danske organisationer og fonde: IværksætterDanmark, Dansk Iværksætter Forening, Erhvervsstyrelsen, Den Europæiske Socialfond, Industrien Fond, Erhvervshusene, Danmarks Erhvervsfremmestyrelse, IVÆKST OG Vækstfonden. Uddannelsesprogrammet vil bestå af omkring 200 aktiviteter rundt i hele landet, der skal hjælpe lokale ukrainere med iværksætteri.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER

FOTO: ONP.DK – Rådhussalen
FOTO: ONP.DK – Magrethe Vestager holder tale
FOTO: ONP.DK – Magrethe Vestager holder tale
FOTO: ONP.DK – Jens-Kristian Lütken holder tale
FOTO: ONP.DK – Den ukrainske ambassadør holder tale